Britanski TNT teatar izvodi „Macbeth“ u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Britanski TNT teatar izvodi „Macbeth“ u Narodnom pozorištu

Britanski TNT teatar izvodi „Macbeth“ u Narodnom pozorištu

Niška publika imaće priliku da pogleda čuvenu Šekspirovu tragediju Macbeth 12. oktobra u Narodnom pozorištu, od 20 časova, u izvedbi britanskog TNT teatra.

Macbeth je mračni triler, duboka studija o prirodi i privlačnosti zla, a ovo je ujedno prvo Šekspirovo delo koje je realizovao TNT teatar iz Velike Britanije. Oni su ovu predstavu, od prve izvedbe 2000. godine, do sada odigrali u 31 zemlji i 267 gradova, a kako ističu iz Narodnog pozorišta Niš – predstava je veoma dobro prihvaćena kod publike, a takođe je odlično ocenjena od strane kritičara.

Ova produkcija oslobađa vitalnu snagu Šekspirovog mračnog remek-dela, uz puno fizičko angažovanje glumaca na sceni i dinamično tumačenje Šekspirijanskih stihova – navode iz niškog Narodnog pozorišta.

Predstavu je režirao Pol Stebings (Paul Stebbings) i ovo je ujedno njegova prva velika produkcija Šekspirovih dela. Macbeth je takođe i muzička predstava, sa muzičkim komadom koji u potpunosti komponovao i integrisao Pol Flash (Paul Flush), koji integriše elektronski i živi zvuk.

Ulaznice po ceni od 1.200 dinara, a uz đačku knjižicu ili indeks uz popust, mogu se kupiti na blagajni Narodnog pozorišta.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: