Besplatne predstave pod vedrim nebom u Nišu – Ananas Magazin `
KULTURA Besplatne predstave pod vedrim nebom u Nišu

Besplatne predstave pod vedrim nebom u Nišu

13. Međunarodni festival studentskih pozorišnih scena URBAN FEST biće održan u Nišu na nekoliko lokacija u periodu do 1. do 5. septembra. Svakog festivalskog dana Nišlije će moći da vide po dve predstave, koje će počinjati u 20:30 i 22 časa.

Program URBAN FEST-a:

1. septembara – GO Medijana:
Svečano otvaranje na pozornici u Parku Svetog Save od 20:20 sati, dok će 10 minuta kasnije na istom mestu biti održana predstava Bre kabare Dramske družine A iz Beograda. U narednom terminu, u Romanijskoj ulici, iza TC Zona I biće odigrana predstava Krmeći bas Fakulteta dramskih umetnosti iz Beograda.

2. septembra – GO Niška Banja:
Kod starog kupatila biće odigrana predstava Gosti FU iz Prištine, a na maloj sceni Doma kulture predstava Vođa UG Cug iz Vranja.

3. septembra – GO Palilula:
Kod pijace Bubanj publika će moći da odgleda predstavu Đubrište FU iz Banja Luke i u dvorištu iza Gimnazije Svetozar Marković predstavu Potonutik Teatra Konik iz Sofije.

4. septembra – GO Pantelej:
Na košarkaškom terenu iza pošte Sinđelić biće odigrana predstava Mučenici Akademskog pozorišta SKC-a iz Niša, a u dvorištu Opštine Era ožalošćenih komedija nasilno izazvane smrti AP SKC iz Kragujevca.

5. septembra – GO Crveni Krst:
U Tvrđavi, kraj barutane i meteorološke stanice, Nišlije će moći da pogledaju predstavu Lilika AU iz Novog Sada, dok će u dvorištu Univerziteta biti odigrana predstava Životinjska Farma Teatra Gimnazijalac iz Lebana.
Svečano zatvaranje ovogodišnjeg URBAN FEST-a je zakazano za 23:30 sati, odnosno, odmah nakon druge predstave, na istom mestu.

U slučaju lošeg vremena, predstave će biti održane u Pozorištu lutaka Niš.

Od 2011. godine ceo grad je pozornica, predstave su se igrale širom grada pod vedrim nebom, do sada su na Urban Fest-u u Nišu gostovale predstave akademskih pozorišta iz Makedonije, Bugarske, Bosne i Hercegovine, Slovenije, Hrvatske i iz gradova širom Srbije.

Organizator ovog festivala je Studentski kulturni centar Niš.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: