Art to go jazzy – stvaranje umetničkih dela na Nišville Jazz festivalu – Ananas Magazin `
KULTURA Art to go jazzy – stvaranje umetničkih dela na Nišville Jazz festivalu

Art to go jazzy – stvaranje umetničkih dela na Nišville Jazz festivalu

Produkciju umetničkih dela i kreativni proces svi ljubitelji umetnosti moći će da prate do danas do 12. avgusta u koridoru niške Tvrđave, a u oktivu projekta Art to go jazzy na Nišville Jazz festivalu.

Publika će moći da prisustvuje realizaciji skulptura, slika, crteža i multimedijalnih umetničkih kreacija, koje će stvarati 22 vizuelna umetnika. Svi učesnici su mladi, do 36. godina starosti, i po zanimanju su profesori, studenti, dizajneri, magistri, slobodni umetnici, nastavnici, direktor muzeja…

Iz Srbije će učestvovati: Nevena Stefanović, Jelena Živković, Milena Krstić, Arpad Pulai, Milena Vukajlović, Marko Veljković, Novak Novaković, Ana Vukadinović, Jana Mitrovska, Milena Kulić, Nevena Ljubenović, Andrijana Antanasijević, Dušan Stanojević, Stefan Sladić, Nenad Stamenković, Đorđe Stevanović, Miljan Nedeljković, Nikola Stojanović. Ove godine, kao gosti iz inostranstva učestvovaće Hristo Bozukov iz Bugarske, Konstantin Popovsk iz Makedonije, Albam Liam iz Engleske.

Tematska odrednica je džez kao sloboda umetničkog izražavanja, zbog čega i ceo projekat nosi naziv Art to go jazzy.

Motiv za pokretanje ovog projekta pre svega angažovanje mladih, školovanih umetnika, stvaranje prostora za njihovu promociju i aktuelizaciju umetnosti, kao i predstavljanje umetnovsti van galerijskih prostora, kako navode iz udruženja umetnika ARTEF, koje je organizator projekta Art to go jazzy.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: