Otvorene prijave za cosplay takmičenje na Japannišu – Ananas Magazin `
Pop kultura Otvorene prijave za cosplay takmičenje na Japannišu

Otvorene prijave za cosplay takmičenje na Japannišu

Ove godine će manifestacija Japanniš biti održana od 2. do 8. oktobra, a tema će biti Bushido – put ratnika. Poslednjeg dana događaja biće održano takmičenje u cosplay-u, za koje su prijave otvorene od danas do 7. oktobra do 14 časova.

PRAVILA COSPLAY TAKMIČENJA:

Originalni likovi nisu dozvoljeni, ali genderbend (promena pola liku) jeste.

Lik mora imati veze sa Bushido-om: samurai, ninja, gejša ratnik, moderni samurai, robosamurai, ronin… Likovi mogu biti stripova, odnosno anime-a, Naruto, Bleach, Rurouni Kenshin, Samurai Champloo, Gintama, Basilisk i drugih.

• Potrebno je da osmislite nastup u trajanju maksimalno do 5 minuta. Imate potpunu slobodu pri izvođenju nastupa, ali ne može biti samo šetanje. Muzika i svaki dodatni element je bonus, ali najvažniji je kostim i gluma.

Nastup može biti solo ili grupni. Ukoliko je u pitanju grupni nastup, potrebno je da se svi članovi prijave individualno, a da u napomeni naglase da je u pitanju grupa i da navedu sve članove grupe.

Takmičari mogu da imaju asistenta za vreme pripreme ili nastupa. Ako vam je potreban asistent, naglasite to u odeljku Napomena u prijavnom formularu.

• U Napomeni je takođe potrebno da napišete koliko vam je okvirno potrebno vremena potrebno za pripremu u backstage-u.

Prijavljivanje za takmičenje u cosplay-u na Japannišu se obavlja popunjavanjem online formulara.

Organizatori ističu da kostim za cosplay može biti kupljen, kao i već nošen na drugim manifestacijama, da će učesnici imati obezbeđen prostor za pripremu i da će moći da koriste videobim za slike i video. Takmičari se takođe mogu dogovoriti sa organizatorima za sve dodatne uslove putem odeljka Napomena u prijavi za takmičenje. Prva tri mesta će osvojiti nagrade.

Udruženje Taka u saradnji sa Amabsadom Japana organizuje manifestaciju Japanniš svake godine sa ciljem da približi jedinstvenu kulturu Japana svim posetiocima.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: