Izložba crteža Jelene Šalinić Terzić i grafika Zorana Kostića u Paviljonu – Ananas Magazin `
KULTURA Izložba crteža Jelene Šalinić Terzić i grafika Zorana Kostića u Paviljonu

Izložba crteža Jelene Šalinić Terzić i grafika Zorana Kostića u Paviljonu

Izložba crteža Jelene Šalinić Terzić i grafika Zorana Kostića biće otvorena danas, u 19 časova, u Paviljonu u Tvrđavi.

Oboje umetnika predstaviće niškoj publici svoje najnovije radove koje pripadaju žanru pejzaža. Jelena Šalinić Terzić na svojim crtežima predstavlja fragmente stena, dok Zoran Kostić oslikava brdovite pejzaže.

Priroda kao podsticajna građa je večna inspiracija umetnika koja u aktuelnim umetničkim prilikama pruža raznovrsne mogućnosti vizuelizacije i likovne interpetacije što potvđuje i ova izložba. Oboje umetnika polaze od realnih i konketnih prizora viđenih u Sićevačkoj klisuri – navodi Milica Todorović iz Galerije savremene likovne umetnosti u Nišu.

Gost izložbe biće Željko Ranđelović, učenik specijalne škole Bubanj u Nišu, a svi zainteresovani moći će da pogledaju ovu izložbu do 6. maja.

Jelena Šalinić Terzić (Kraljevo, 1976) je diplomirala, magistrirala i doktorirala na FLU u Beogradu i do sada je realizovala 45 samostalnih izložbi. Dobitnica je devet nagrada i zaposlena je na Fililoško-umetničkom fakultetu u Kragujevcu.

Zoran Kostić (Niš, 1963) je diplomirao i magistrirao na FLU u Beogradu i do sada je samostalno izlagao 48 puta. U izdanju Niškog kulturnog centra objavljene su dve monografije koje sadrže njegove crteže. Kostić je redovni profesor na Fakultetu umetnosti u Nišu.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: