Humanitarno rusko-srpsko veče „Bratskom Nišu od Belgoroda“ u Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Humanitarno rusko-srpsko veče „Bratskom Nišu od Belgoroda“ u Narodnom pozorištu

Humanitarno rusko-srpsko veče „Bratskom Nišu od Belgoroda“ u Narodnom pozorištu

Udruženje Inicijativa za komunikaciju i saradnju – IKS iz Niša i Institut za srpski jezik i komunikacije BDTU V.G. Šuhov iz Belgoroda organizuju rusko-srpsko humanitarno veče Bratskom Nišu od Belgoroda 22. marta, u Narodnom pozorištu u Nišu, sa početkom u 16 časova.

Program večeri sastojaće se od kulturno-umetničkog dela i izložbe – prodaje suvenira i predmeta sa ruskim  motivima. Ulaz je besplatan, a sav novac prikupljen od prodaje suvenira i predmeta, kao i dobrovoljnih priloga biće prosleđen Nacionalnom udruženju roditelja dece obolele od raka – NURDOR.

Udruženje IKS nastojaće da ubuduće što češće organizuje ovakve večeri, kako bi se pomoglo deci koja su obolela od karcinoma. Mogu reći da mi je isto drago da će kroz ovaj događaj svi prisutni moći da se upoznaju sa ruskom kulturom, tradicijom i da porazgovaraju sa nosiocima ruskog jezika – za Ananas Magazin, ističe Nemanja Laketić, potpredsednik i suosnivač Udruženja IKS.

Ovom prilikom Udruženje IKS poziva sve ljude, koji su zainteresovani da upoznaju rusku kulturu, tradiciju, grad Belgorod i pre svega žele da pomognu, da dođu i budu deo ovog humanitarnog kulturnog događaja.

Iz ovog udruženja najavljuju da će humanitarnoj večeri prisustvovati i predstavnici fakulteta Univerziteta u Nišu, gradskih opština, gradskih vlasti, kao i svi dosadašnji partnere koji učestvuju u saradnji između Niša i Belgoroda.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: