5 najpopularnijih letnjih makeup trendova u 2017. godini – Ananas Magazin `
MODA 5 najpopularnijih letnjih makeup trendova u 2017. godini

5 najpopularnijih letnjih makeup trendova u 2017. godini

Ovog leta ćete imati odgomnu slobodu u šminkanju, s obzirom da su popularni trendovi raznovrsni. Svaka od nas će bez problema pronaći makeup trend koji nam odgovara i koji će obeležiti ovo leto!

Color pop senke za oči

Ovaj trend šminkanja podrazumeva da treba da se opredelite za napadnu senku u boji, kojom ćete istaći oči, ali da ostatak šminke bude neutralan. Posebno treba obratiti pažnju da ukoliko probate ovaj trend, usne ne smete naglašavati, već odaberite ruž u nude, svetloj boji mesa ili nežno roze.

Ajlajner u fokusu

Oči možete istaći i potpuno drugačijom tehnikom: mat senka u bež, vanila ili boji kože, ruž u neutralnim bojama i neprevaziđeni crni ajlajner. Ovde je takođe akcenat na očima, stoga neka vam ostatak šminke na licu bude neutralniji. Naravno, postoji više načina da iscrtate ajlajner liniju, ali ukoliko ne volite da eksperimentišete, opredelite se za klasični mačkasti izgled očiju, odnosno cat eyes look.

Statement crvene usne

Iako će većina devojaka će crveni ruž koristiti samo u posebnim prilikama, podstičemo vas da se osmelite i koristite ga u svakodnevnim varijantama. Ne morate brinuti o frizuri i definitivno nemojte naglašavati oči. Neka vam šminka bude što prirodnija, a crveni ruž iskoristite kao statement element.

Prirodan izgled za dnevne varijante

Ovo je idealna makeup varijanta izlaske preko dana: providan ili roze sjaj za usne, ružičasto rumenilo, blago sjajna senka i malo maskare. Ukoliko niste ljubiteljka sjaja za usne, možete koristiti mat ruž u pastelnim i nude varijantama. Ova šminka je lagana i učiniće da izgledate sveže tokom celog dana, bez obzira na vrućinu.

„Goth“ izgled za svetao ten

Ukoliko imate izuzetno svetao ten i teško preplanete na suncu, ili pak, ne volite da se sunčate – ovo može biti makeup trend koji ćete rado birati ovog leta za večernje izlaske. Istaknite svoju svetlu put, nanesite minimalnu količinu rumenila (možete i da ga uopšte ne koristite), na usne stavite providan sjaj ili neki u nežnoj boji, a oči naglasite raznim nijansama sive boje i maskarom. Ajlajner možete ali i ne morate koristiti za ovu priliku, ali ako se opredelite da ga nanesete, izbegavajte potpuni cat eye izgled jer će preuzeti fokus na oči, umesto da ostane na vašoj svetloj koži.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: