Zašto uvek treba da imate teglicu kokosovog ulja u svom domu? – Ananas Magazin `
Zdravlje Zašto uvek treba da imate teglicu kokosovog ulja u svom domu?

Zašto uvek treba da imate teglicu kokosovog ulja u svom domu?

Kokosovo ulje je pre nekoliko godina zauzelo svoje zasluženo mesto kao super hrana i višenamensko ulje u negi i kozmetici.

Kokosovo ulje ima širok dijapazon upotrebe i u kuhinji, ali i u svakodnevnoj negi. Zahvaljujući njegovoj širokoj primeni postao je jedan od najtraženijih proizvoda u svetu. Naravno, uvek je najbolje koristiti čist proizvod, bez bilo kakvih dodataka. Zamenite neke od veštačih preparata ovim božanstvanim ulje – nećete se pokajati!

Kokosovo ulje kao zamena za mleko za telo

Umesto skupih preparata za negu kože, na čistu kožu nanesite malo kokosovog ulja i utrljajte. Koža će ga odmah upiti i postati meka i svilenkasta na dodir. Odličan je za ljude sa osetljivom kožom, a neke mame ga čak koriste i kao prirodnu zamenu za kreme za bebe. Smanjuje iritaciju i obnavlja ošteženu kožu izloženu suncu ili vetru. Rednovnom primenom kokosovo ulje takođe deluje i na novonastale strije, umanjuje njihovu vidljivst i sprečava nastanak novih.

Domaći piling za telo

Pomešajte par kašika kokosovog ulja i morske kosi i nanesite na vaše telo kružnim pokretima, a potom se istuširajte. Odmah ćete zapaziti koliko je vaša koža mekša i elastičnija, a i uklonićete mrtve ćelije sa nje.

Hranljiv tretman za kosu

Koristite ga kao masku za kosu ili brzi tretman za zaštitu ispucalih krajeva. Možete ga prosto naneti na celu dućinu kose i otaviti da odstoji ili naprvite neku od domaćih maski sa kokosvim uljem. Kokosovo ulje će nahraniti vašu kosu i učiniti je lakšom za raščešljavanje i oblikovanje frizura. UIkoliko se odlučite da ga koristite kao zaštitu za ispucale krajeve svake večeri ili bar nakon pranja kose nanesite malu količinu ulja na krajeve i ostavite da ga kosa upije. Mala količina kokosovog ulja vam takođe može pomoći i prilikom pletenja kiki, jer će umiriti nemirnu kosu i pomoći vam da savaki pramen bude na svom mestu.

Ulje za masažu

Ovo ulje je savršena zamena za klasična ulja za masažu. Preporučujemo vam da prilikom sledeće masaže definitivno koristite kokosovo ulje. Vaša koža će vam biti zahvana.

Prva pomoć za suve ruke i uporne zanoktice

Pri završetku vašeg sledećeg manikira nanesite malo kokosovog ulja na vaše ruke i posebno obratite pažnju da delom ulja dobro izmasirate nokte i zanoktice. Ukoliko imate više vremena namažite ulje na vaše ruke i ostavite da deluje 30 minuta. Time ćete dati ulju dovoljno vremena da reguje i ostvarićete još bolje rezultate.

Zamena za sredstva za skidanje šminke

Ukoliko imate jako osetljivu kožu koja se lako iziritira i pocrveni prilikom skidanja šminke koristite kokosovo ulje. Nanesite malo ulja na tufer i njime uklonite šminku, a potom umijte lice toplom vodom i vašom omiljenom umivalicom.

Čišćenje make-up četkica

Pomešajte toplu vodu, tečni sapun ili šampon za kosu i kašiku kokosovog ulja i operite četkice kao i obično. Kokosovo ulje će lakše vezati ostatke šminke za sebe i negovati dlačiće vaših četkica. Nakon pranja isperite ih toplom vodom i ostavite da se osuše.

Sjaj za usne

Možete pomešati malu količinu ulja i vašeg omiljenog karmina i napraviti instant sjaj za usne koji je savršen za ove hladne dane. Ne samo da ćete upotpuniti vaš make-up, već ćete istovremeno i negovati vaše usne.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: