Besplatni zdravstveni pregledi u Kliničkom centru, Domu zdravlja i Vojnoj bolnici – Ananas Magazin `
Zdravlje Besplatni zdravstveni pregledi u Kliničkom centru, Domu zdravlja i Vojnoj bolnici

Besplatni zdravstveni pregledi u Kliničkom centru, Domu zdravlja i Vojnoj bolnici

U okviru akcije skrininga opšteg zdravstvenog stanja našeg stanovništva, svi građani će predstojećeg vikenda moći da obave preventivne zdravstvene preglede u ambilantama niškog Kliničkog centra, kao i u Vojnoj bolnici i Domu zdravlja, bez obzira da li poseduju zdravstvenu knjižicu ili ne.

Nišlije će moći da obave besplatne lekarske preglede, bez zakazivanja, u Vojnoj bolnici 18. novembra, od 8 do 14 časova, a u ambulantama Kliničkog centra i Domu zdravlja 19. novembra, u periodu od 8 do 16 sati.

Vojna bolnica, 18. novembar

Građani koji budu želeli da se pregledaju u Vojnoj bolnici na ulazu će sačekati osoblje koje će im dati uputnicu za određeni kabinet, po želji pacijenta. Po indikacijama lekara specijalista biće obavljane osnovne laboratorijske analize, kao i radiološke dijagnostičke procedure. Iz Vojne bolnice ističu da je predviđeno da se u tog dana uradi po 30 specijalističkih pregleda u svakom kaninetu.

Specijalistički pregledi u Vojnoj bolnici biće obavljani u kabinetima koji spadaju u grupu internističkih grana (interni, kardiološki, gastroenterološki, endokrinološki, neurološki kabinet, kao i kabinet za bolesti pluća) i hirurških grana (kabinet za hirurške bolesti, urologiju, oftalmologiju, ORL i ortopediju).


Klinički centar, 19. novembar

Narednog dana će Nišlijama biti omogućemo da se potpuno besplatno pregledaju u Kliničkom centru i Domu zdravlja. U specijalističkim internističkim ambulantama Kliničkog centra Kliničkog centra, ovog meseca, biće obavljani ultrazvučni pregledi abdomena, uz konsultaciju sa specijalistima gastroenterogologije, kao i pregled namenjen određivanju nivoa hormona štitaste žlezde, nakon čega će pacijenti moći da se posavetuju i sa specijalistima endokrinologije.

Nakon preventivnog pregleda, svaki pacijent dobiće izveštaj o zdravstvenom stanju, a oni kod kojih rezultati odstupaju od normalnih vrednosti, biće upućeni na dalje dijagnostičke procedure i lečenje – navode iz Uprave Kliničkog centra Niš.


Dom zdravlja, 19. novembar

Preventivni pregledi u niškom Domu zdravlja biće organizovani u isto vreme kada su i u Kliničkom centru, odnosno od 8 do 16 sati. Ovog meseca će u Domu zdravlja, u cilju ranog dijagnostikovanja promena na dojkama, biti obavljani pregledi aparatom za mamografiju.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: