Besplatne laboratorijske analize, kardiološki i oftalmološki pregledi u Kliničkom centru – Ananas Magazin `
Zdravlje Besplatne laboratorijske analize, kardiološki i oftalmološki pregledi u Kliničkom centru

Besplatne laboratorijske analize, kardiološki i oftalmološki pregledi u Kliničkom centru

U okviru akcija besplatnih preventivnih pregleda,  u niškom Kliničkom centru 25. februara, od 8 do 16 sati, svi zainteresovani građani moći će da obave kardiološke i oftalmološke preglede, kao i laboratorijske analize – merenje nivoa šećera u krvi i analize krvi na tumor markere prostate za muškarce, odnosno tumor markere jajnika za žene.

Kardiološki pregedi će se obavljati u specijalističkim ambulanatamau novoj zgradi Kliničkog centra, u Centru za radiologiju (ulaz sa glavnog stepeništa). Očni pregledi će biti obavljani u specijalističkim ambulanatama Klinike za očne bolesti, u starom delu Kliničkog centra. Laboratorijske analize krvi, takođe će se obavljati u starom delu Kliničkog centra: tumor markeri jajnika (CA 125) u prostorijama zgrade Nuklearne medicine, dok će se analize krvi za proveru nivoa šećera u krvi i tumor markeri prostate (PSA) raditi u laboratorijama zgrade Centra za medicinsku biohemiju (ulaz iz zgrade uprave).

Ovo je šesta u nizu akcija besplatnih preventivnih pregleda, koje Ministarstvo zdravlja organizuje u cilju rane dijagnostike i prevencije bolesti, a u okviru kojih je, do sada, pregledano blizu 100.000 građana, od kojih je više od 2.000 upućeno na dalju dijagnostiku, kako navode iz Kliničkog centra.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: