5. Sajam mentalnog zdravlja u Nišu – Ananas Magazin `
Zdravlje 5. Sajam mentalnog zdravlja u Nišu

5. Sajam mentalnog zdravlja u Nišu

Psihološko savetovalište za studente Studentskog kulturnog centra u Nišu organizuje u Domu Vojske 10. oktobra, na Svetski dan mentalnog zdravlja, peti Sajam mentalnog zdravlja, pod sloganom Postoji način. Svi zainteresovani će moći da posete ovaj događaj u periodu od 16 do 19 sati.

Ove godine će Sajam mentalnog zdravlja biti posvećen informisanju o različitim aspektima mentalnog zdravlja, prepoznavanju alternativa za očuvanje i unapređenje mentalnog zdravlja, kao i upućivanju na izvore socijalne podrške i na mentalno zdravlje iz ugla psihoterapije.

Osnovna ideja Sajma mentalnog zdravlja je predstavljanje svakodnevnih mogućnosti koje bilo ko od nas može iskoristiti za očuvanje sopstvenog mentalnog zdravlja i prevenciju mnogih problema i poremećaja u stresnoj današnjici – ističu organizatori.

Psihološko savetovalište za studente navodi da će prisutni imati priliku da se na ovom Sajmu informišu o predrasudama i zabludama psihičkih poremećaja, kako prevazići krize, kako i gde potražiti podršku, ali i da će otkriti za šta je sve korisna psihoterapija.

Ulaz na Sajam mentalnog zdravlja je besplatan i nije potrebno prijavljivanje.


Istog dana, u okviru Sajma, u periodu od 17:30 do 19:30  sati, biće održana psihodramska radionica, u maloj sali SKC-a. Radionicu će voditi psihodramski psihoterapeuti Aleksandra Popović i Jelena Jovanović. Prisustvo na radionici je takođe besplatno ali je, zbog ograničenog broja mesta, neophodna prijava na mejl adresu: psychonis1@yahoo.com.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: