15 različitih upotreba vazelina u kozmetici i svakodnevnoj negi kože – Ananas Magazin `
Zdravlje 15 različitih upotreba vazelina u kozmetici i svakodnevnoj negi kože

15 različitih upotreba vazelina u kozmetici i svakodnevnoj negi kože

Vazelin je jedan od često potcenjivanih proizvoda. Ovaj jeftin i jednostavan gel može toliko toga da učini za svakoga od nas i naše telo. Osnova je mnogih skupih krema i losiona. Predstavljamo vam 15 predloga kako da koristie vazelin u vašoj svakodnevnoj negi kože i kozmetici.

1. Produžite trajanje svog parfema: Pre nanošenja parfema namažite malu količinu vazelina na vaše zglobove i malu regiju vrata na kojoj uobičajeno nanosite parfem. Umasirajte mast, pa preko nanesite svoj omiljeni parfem.

2. Glatka kosa: Kako biste smirili svoju kosu, zamaskirali ispucale krajeve i dobili glatku završnicu – ravnomerno rasporedite malo vazelina na dlanove i provucite ih kroz kosu, fokusirajući se na najproblematičnije delove.

3. Zamena za hajlajter: U trenucima kad vam zafali hajlajter, pomešajte malu količinu vazelina sa jednom od vaših svetlih senki i malu količinu nanesite na lice, na isti način kao što biste koristili kremasti ili tečni hajlajter.

4. Skidač šminke: Ukoliko ste ostali bez kreme za skidanje šminke, micelarne vode ili vlažnih maramica – isprobajte ovaj trik! Nanesite malu količinu vazelina na tufer i njime uklonite šminku. Proces skidanja šminke završite toplom vodom i vašim omiljenim sapunom ili drugim premaratom za umivanje.

5. Sjaj za usne: Još jedan odličan trik je sjaj za usne od vazelina. Kao i za kremaste senke, pomešajte malu količinu klasičnog karmina i pomešajte je sa vazelinom da dobijete homogenu masu. Osim što će obojiti vaše usne u prelepe nijanse, vazelin će zaštiti vaše usne od spoljašnjih uticaja i dati im nežnost i sjaj.

Foto: Ilustracija

6. Krema za telo: Kad ostanete bez kreme za telo uporebite vazelin! Lako se nanosi i koža ga brzo upija. Odličan je i za suvu i ispucalu kožu laktova i peta.

7. Kremasta senka: Ako vam zatreba kremasta senka, ne morate da trčite do najbliže drogerije. Uzmite malu količinu klasične senke i vazelina i umeštajte ih da dobijete kremastu masu. Koriste je kao svaku drugu kremastu senku.

8. Uredniji manikir: Kako biste pedantnije naneli lak na svoje nokte, prvo nanesite malu količinu vazelina na ivice kože koja okružuje nokte. Nanesite par slojeva laka, ostavite da se osuši i na kraju vatom uklonite višak koji prelazi sa strane bez imalo muke.

9. Maskara za obrve: Nakon iscrtavanja i oblikovanja vaših obrva, uradite završnicu vazelinom. Malu količinu vazelina nanesite na četkicu za obrve i blago ih pročešljajte kako biste istakli i usmerili dlačice svojih obrva.

10. Piling za telo: Napravite sami kod kuće odličan pilinga za vaše telo uz samo 3 sastojka! Pomešajte jednake količine morske soli i vazelina, a zatim dodajte i nekoliko kapi svog omiljenog eteričnog ulja. Uživajte u aromatičnom pilingu koji će ukloniti mrtve ćelije sa tela i nahraniti vašu kožu.

Foto: Ilustracija

11. Skidač veštačkih trepavica: Kako biste lakše uklonili vaše veštačke trepavice nanesi malu količinu vazelina izmasirajte i polako povucite jednu ivicu veštačkih trepavica.

12. Rešite se zanoktica: Sledeći put kad sređujete vaše nokte nagradite ih maskom od vazelina. Nanesite bogatu količinu vazelina na svoje nokte i izmasirajte zanoktice. Ostavite da odstoji 10 minuta, a zatim isperite.

13. Piling za usne: Napravite kod kuće odličan piling za usne uz samo dva sastojka! Pomešajte jednake količine vazelina i šećera i smesu nanesite na vaše usne. Šećer će odraditi odličan piling, dok će ih vazelin nahraniti i vratiti im mekoću i nežnost.

14. Prva pomoć kod upaljene kože: Nakon depilacije zaustavite crvenilo i umirite kožu nanošenjem vazelina umesto uobičajene kreme.

15. Prajmer za šminku: Ukoliko ste upravu ostali bez svog omiljenog prajmera – vazelin vam može pomoći! Nanesite malu količinu vazelina na čistu kožu i umasirajte. Ostavite da odstoji nekoliko minuta, pa pređite na nanošenje ostale šminke, kao i obično.

Izvor: byrdie.co.uk, pinterest.com, bellatory.com

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: