Uskoro počinje 10. Job Fair – sajam poslova i stručnih praksi – Ananas Magazin `
ŽIVOT Uskoro počinje 10. Job Fair – sajam poslova i stručnih praksi

Uskoro počinje 10. Job Fair – sajam poslova i stručnih praksi

Jubilarni deseti Job Fair, sajam poslova i stručnih praksi, u organizaciji Udruženja studenata tehnike Evrope – BEST Niš, biće održan 5. i 6. marta na Elektronskom fakultetu.

Kao i svake, i ove godine studenti i svi zainteresovani moći će da prošetaju holom i međuspratom Elektronskog fakulteta i upoznaju se sa velikim brojem kompanija koje su učesnici ove godine.

Čast nam je da je ove godine 30 kompanija prepoznalo naš trud i težnju ka cilju da razvijamo studente na što bolji način, čak i neformalni – ne samo da budu fokusirani na fakultet, nego i da rade na sebi –  rekla je Natalija Tonić predsednica studentske organizacije BEST Niš.

Tokom ovogodišnjeg sajam poslova i stručnih praksi, kako navodi glavni organizator Nikola Stanisavljević, posetioci će moći potpuno besplatno da prisustvuju prezentacijama i radionicama koje kompanije-učesnice organizuju, ali i testiranje znanja stranih jezika.

Jedan od zlatnih sponzora Job fair-a je i kompanija Leoni, što je rezultat odlične saradnje između Sajma i ove kompanije, kako ističe zamenica generalnog direktora Aleksandra Pešić.

Naš cilj jeste podizanje nivoa kompetencije koje naši ljudi imaju kako bi bili što konkurentiji i kompetentniji na sve izazovnijem tržištu – izjavila je Pešić.

U okviru Job faira, petnaest odabranih stipenista svečano će potpisati ugovor sa kompanijem Leoni, a najavljuju i dalje aktivnosti koje se tiču pružanja prilike mladim stručnjacima.

Organizatori najavljuju da će na sajmu biti organizovani intervjui za studente i mlade stručnjake sa kompanijama HTECgroup, LEONI, Melexis, Zuhlke i British American Tobacco.

Iz Job fair-a podsećaju i na to dapostoji mogućnost ostavljanja CV u njihovoj elektronskoj bazi koja je dostupna kompanijama sa kojima imaju saradnju.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: