Prvi omladinski forum u Srbiji na Vlasinskom jezeru – Ananas Magazin `
ŽIVOT Prvi omladinski forum u Srbiji na Vlasinskom jezeru

Prvi omladinski forum u Srbiji na Vlasinskom jezeru

Prvi omladinski forum u Srbiji, pod nazivom Forum Vlasina, biće održan od 15. do 22. jula na Vlasinskom jezeru i namenjen je svim mladim ljudima uzrasta od 15 do 30 godina.

Ovaj forum ima za cilj motivisanje mladih za preuzimanje aktivne uloge u razvoju lokalne zajednice, podsticanje preduzetničkog duha, kreativnosti, ali i upotrebu praktičnih veštona u svakodnevnom životu i radu. Drugi aspekt Foruma Vlasina je socijalni, čiji je cilj razvoj i unapređenje komunikacije između učesnika, kako bi ubuduće ostvarivali što kvalitetnije poslovne saradnje.

Forum Vlasina je osmišljen kao kamp i tematski je podeljen po modulima, u okviru kojih će polaznici učestvovati u interaktivnim radionicama iz oblasti medija, inovacija, lokalnog aktivizma, preduzetništva, upravljanja projektima, finansija, kulture, umetnosti, sporta, kao i ekologije i održivog razvoja.

Ovogodišnji Forum je podeljen u tri glavna modula: preduzetništvo, društvena odgovornost i omladinski aktivizam, a učesnicima će o digitalnom marketingu, bezbednosti na internetu, pokretanju i značaju studentskig i omladinskih organizacija, zaštiti intelektualne svojine, zaštiti životne sredine, snalaženju u kriznim situacijama u prirodi i mnogim drugim zanimljivim temama govoriti stručni predavači.

Organizatori ističu da će se ekipa iz organizacije Boot Camp Serbia postarati o fizičkoj aktivnosti svih učesnika, a da su u cilju promocije potencijala okruženja Vlasine i Vlasinskog jezera pozvali Vlasina MTB maraton, koji će biti održan 3. septembra, kako bi se lokalno stanovništvo i učesnici Foruma upoznali sa programom i njihovom organizacijom.

forum vlasina boot camp serbia

Poseban događaj u okviru Foruma Vlasina biće žurka dobrodošlice učesnicima, u okviru koje će nastupiti poznati niški dvojac Miloš Ilić i Filip Marjanović, iz organizacije Roots Alternative, koja se bavi promovisanjem i razvojem alternativne kulture regiona.

Prijave za učešće na Forumu Vlasina su otvorene do 14. jula i vrše se putem zvaničnog sajta Foruma. Cena za prvih 105 učesnika je 39 evra po osobi, u šta je uračunat put do Vlasinskog jezera, prostor za šator, kao i sva tri obroka svih dana ove manifestacije.

Odgovore na najčešća pitanja u vezi sa Forumom možete pronaći na zvaničnom sajtu, a sva dodatna pitanja možete dobiti pozivom na broj 011/4118477 ili slanjem poruke na Facebook stranici Foruma Vlasina.

Ovo će biti treća godina zaredom otkako se Forum održava i u okviru koga se organizuju druženja, kampovanje, kupanje, radionice i predavanja, na jednom mestu i u prirodnom okruženju, što je još veći podsticaj svim učesnicima da probude svoju kreativnost i ideje, kako navode organizatori.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: