Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka – Ananas Magazin `
ŽIVOT Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka

Obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka

Nacionalno udruženje roditelja dece obolele od raka – NURDOR, u cilju obeležavanje Svetskog dana dece obolele od raka, 15. februara, organizovaće humanitarne skupove na trgovima, ulicama i šetalištima u više od 40 gradova širom Srbije. Manifestacija u Nišu biće održana na platou kod Kalče, sa početkom u 12 časova.

Nakon prigodnog programa, tačno u 13 časova, biće pušteni baloni podrške za svu decu koja se leče, kao i u znak sećanja na brojne mališane koji više nisu sa nama.

NURDOR poziva sve plemenite ljude da dođu i učestvuju u obeležavanju Svetskog dana dece obolele od raka, kao i da se uključe u akciju prikupljanja sredstava za završetak izgradnje novog dečjeg hemato-onkološkog odeljenja u Nišu.

Ovo udruženje je krajem prošle godine otpočelo radove na drugoj fazi projekta – unutrašnji zanatski radovi i postavljanje instalacija, čiji je završetak planiran za sredinu marta ove godine. Treća faza projekta je opremanje objekta i za nju je potrebno obezbediti još 17 miliona dinara. Sve informacije o izgradnji i prikupljenjim sredstvima dostupne su na zvaničnom sajtu udruženja NURDOR.

Dođite da zajedno pružimo podršku mališanima koji se leče od malignih bolesti u Srbiji, kao i da se setimo onih koji nažalost više nisu sa nama. Dođite da svojim prisustvom podržimo hrabru borbu za život i za bolje uslove lečenja! Solidarnost i podrška su važni isto koliko i lekovi i terapija – ističu iz udruženja NURDOR, na Facebook događaju.

NURDOR već dve godine sprovodi kampanju I ja se borim, u cilju povećanja vidljivosti problema malignih ovoljenja kod dece i postizanju većeg senzibiliteta društvene zajednice za ovo pitanje.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: