JAZAS-ova ulična akcija za Svetski dan borbe protiv side – Ananas Magazin `
ŽIVOT JAZAS-ova ulična akcija za Svetski dan borbe protiv side

JAZAS-ova ulična akcija za Svetski dan borbe protiv side

Omladina JAZAS-a Niš, u okviru projekta Zdravlje je bezbednost, obeležiće 1. decembar, Svetski dan borbe protiv side, uličnom akcijom u 12 časova, na platou ispred Kalče.

Obeležavanje Svetskog dana borbe protiv side predstavlja tradicionalnu aktivnost Omladine JAZAS-a Niš, a ovoga puta uličnu akciju, u cilju buđenja svesti i edukacije građana, sprovode u saradnji sa Studentskom unijom Medicinskog fakulteta i  Asocijacijom studenata farmacije (NiPSA).

Ideja je da naši volonteri sa prolaznici odrade ankete na osnovu kojih ćemo dobiti informacije o znanju na ovu temu. Ali će takođe prolaznici nakon odrađene ankete dobiti promotivne materijale na osnovu kojih mogu saznati nešto više – objašnjavaju iz JAZAS-a.

U okviru njihovog projekta Zdravlje je bezbednost, koji je finansiran od strane Grada Niša, od 31. oktobra do 3. novembra održani su treninzi za vršnjačke edukatore u Gimnaziji Svetozar Marković, Elektrotehničkoj školi Nikola Tesla, Ekonomskoj školi, kao i Gimnaziji 9. maj.

Tom prilikom je 25 polaznika osposobljeno za rad sa vršnjacima i informisanje na temu HIV i AIDS. Pored trenera iz Omladine JAZAS-a, sa polaznicima treninga radili su doktori iz Instituta za javno zdravlje, studenti medicinskog fakulteta iz Studentske Unije medicinskog fakulteta, članovi UG Sunce. Nakon završenog treniga, vršnjački edukatori su stečeno znanje preneli učenicima srednjih škola iz kojih dolaze.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: