Restrikcija dr Ane Gifing – Ananas Magazin `
Ishrana Restrikcija dr Ane Gifing

Restrikcija dr Ane Gifing

Odličan zdrav način za gubljenje velikog broja kilograma! Ispratite restrikciju dr Ane Gifing mesec dana kao pripremu za hrono ishranu ili je praktikujte dok ne dođete do željene težine.

U ovoj ishrani mleko, margarin, pšenično brašno i šećer se ne koriste. Alkohol je strogo ograničen na 2 do 4 čaše crnog vina nedeljno. Svi voćni i gazirani sokovi su zabranjeni, dozvoljena je jedino gazirana voda i to najviše dve čaše dnevno. Nema slatkiša, a nema ni voća! A šta je zapravo dozvoljeno?

Za početak količine dozvoljenih namirnica su neograničene. Jedete dok se ne zasitite. U toku dana imate tri obroka u razmaku od 5 do 6 sati. Između njih dozvoljena je voda, čaj, crna kafa i limunada i sve to bez šećera!

Doručak: Pre doručka treba popiti šolju toplog čaja. Ovo je najvažniji obrok u danu i jedini uz koji je dozvoljeno jesti hleb i peciva (palačinke, pite, mafine, krekere). Ona se mese od speltinog, raženog, ječmenog, ovsenog, heljdinog, leblebijinog i ostalih zdravih solucija. Za njihovu pripremu koriste se zdrava ulja (preporuka je ne koristiti suncokretovo ulje), mlečni proizvodi i jaja. Umesto hleba možete jesti i cele žitarice. Jaja i mlečni proizvodi se ne mešaju, osim ponekad u izradi gorenavedenih peciva.

Od mlečnih proizvoda preporučuje se mladi sir i kiselo mleko, ponekad feta ili mocarela, ali nema mešanja, za jedan obrok ide jedan mlečni proizvod. Mlečne proizvode treba jesti najviše 3 do 4 puta nedeljno. Možete jesti puter, ali ne i margarin. Dozvoljene su i sve mesne prerađevine, ali se uvek prednost daje domaćim proizvodima i onim koji su nastali od celog parčeta mesa (pečenica, slanina, suvi vrat).

Ručak: Dozvoljeno je svo meso, riba i pečurke pečene, sa roštilja ili kuvane u kombinaciji sa svežim ili kuvanim neskrobnim povrćem sa dodatkom začina i ulja. Musake i punjene paprike ili tikvice pripremate sa mesom i karfiolom ili pečurkama umesto pirinča i zalivate ih belancem.

Večera: Preporuka je konzumirati lagane proteine kao što su piletina, ćuretina, manje masna riba, belanca i pečurke u kombinaciji sa povrćem, s tim što prednost treba dati zelenom i belom. Kao i za ručak možete da pečete, roštiljate ili kuvate, dodate začine i ulje po želji.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: