Turneja French Tech Culture u Nišu – Ananas Magazin `
TECH Turneja French Tech Culture u Nišu

Turneja French Tech Culture u Nišu

Koji su digialni alati u službi kulturne medijacije? Kako privući novu publiku koja sve više vremena provodi na društvenim mrežama? Kako stimulisati inovaciju u kreativnim industrijama? Na ova i još mnoga pitanja pokušaće da odgovore Magdalena Latajad i Žil Martine, u okviru turneje French Tech Culture, 25. aprila u Deli prostoru.

Oni su zaposleni u sektoru za kulturu i kulturno nasleđe grada Arla, predstaviće alate i konkretna rešenja koja su omogućila animiranje kulturnih industrija startup-ova u njihovom regionu: platformu za objedinjavanje resursa Archeomed, kreativni maraton Museomix i brend French Tech.

Magdalena Latajad duži niz godina radi u Parizu na kulturnoj produkciji i u Lilu na društvenom dizajnu. Od 2004. godine radi u Sektoru za kulturu i kulturno nasleđe grada, bavi se projektima koji su vezani za digitalno posredovanje i u Museomix, u organizaciji sajma za profesionalce kulturne baštine i kulture ili u koordinaciji projekata u vezi sa kulturom, digatilizacijom i inovacijom.

Žil Martine je doktor na Geonaukama & Materijalima, priznat je kao specijalista u karakterizaciji, poznavanju trajnosti materijala. Udrženje Asle osnovao je 2013. godine, preduzeće u službi očuvanja građevina i kulturnih dobara od kamena: dijagnostika, tehnička podrška, studije. Izvršni je direktor Sektora za kulturu i kulturnu baštinu i aktivni član platforme Archeomed.

Turneja French Tech Culture kreće iz Novog Sada 24. aprila, a završava se 26. u Beogradu.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: