Podržimo Nišlije na Kickstarteru i njihovu neodoljivu, interaktivnu igru „My Uncle Merlin“! – Ananas Magazin `
TECH Podržimo Nišlije na Kickstarteru i njihovu neodoljivu, interaktivnu igru „My Uncle Merlin“!

Podržimo Nišlije na Kickstarteru i njihovu neodoljivu, interaktivnu igru „My Uncle Merlin“!

Dosadile su vam jednolične igre, kojima fali ono nešto što će razbuditi vašu maštu, a pritom vas navesti da pokrenete svoje moždane vijuge? Ako je vaš odgovor potvrdan, onda za vas imamo nešto sasvim drugačije: sjajnu interaktivnu avanturističku igru, pod nazivom My Uncle Merlin, koja će definitivno osvojiti vaša srca svojom kreativnošću i originalnošću!

U pitanju je projekat firme Pocket Mana iz Niša, koju čine trojica mladih i inovativnih momaka: Milan Andrejević, Stefan Sladić i Predrag Mladenović, za koji je pokrenuta kampanja za prikupljanje sredstava na čuvenom sajtu Kickstarter, kako bi igra ostvarila svoj pun potencijal (a možemo vam sa sigurnošću reći da je potencijal ove igre ogroman).

Član Pocket Mana tima Predrag Mladenović igru My Uncle Merlin opisuje kao interaktivnu avanturu koja prati razne dogodovštine čarobnjaka u svemiru. Glavni lik priče je Edi, Merlinov nećak i šegrt, koji putujući kroz svemir upoznaje razne šarene likove, rešava njihove zadatke, skuplja ajteme, sve sa ciljem da jednog dana postane poznati, nadrdani čarobnjak kao njegov ujak.

Hteli smo da napravimo nešto nesvakidašnje, ali smo bili jako ograničeni po pitanju resursa. Svi smo više orijentisani na umetnički aspekt, i nismo smeli da se rasplinjavamo i napravimo programerski zahtevnu igru. Kada je naš game designer predložio igricu o čarobnjacima koji putuju kroz svemir, bili smo oduševljeni činjenicom da će nam upravo takav koncept dati svu kreativnu slobodnu, koja je jedan od razloga zašto se i bavimo izradom igara – ističe, za Ananas Magazin, Predrag, who composes stuff u Pocket Mana timu.

Ovo je prvi projekat firme Pocket Mana, u ovom sastavu. Do sada su radili zajedno na razvoju mobilnih igara, ovo je prvi put da pokušavaju da naprave nešto ovako veliko. Demo verziju, odnosno prvo poglavlje, igre My Uncle Merlin pripremali su gotovo pet meseci, ali su uporedo planirali i razvijali Kickstarter kampanju, što je bio posebno dug i naporan proces, kako ističe Predrag.

my uncle merlin pocket mana kickstarter 2
Upoznajte Edija! Foto: kickstarter.com

On dodaje da su utisci korisnika iz celog sveta, koji su se već upustili u avanturu igranja demo verzije, jako dobri – kako za igru, tako i za kampanju i propratni materijal. Dinamična trojka Pocket Mana tima unajveće radi na drugom i trećem poglavlju, i ako budu prikupiti potreban novac, odnosno 22.000 dolara – projekat će dobiti svoj finalni oblik u planiranom vremenskom roku.

Ukoliko prikupimo više od zacrtanog cilja, sav novac ćemo uložiti da angažujemo još ljudi. Tako ćemo podići kvalitet projekta na viši nivo, a pri tom ispoštovati jul, 2018. kao datum izlaska finalne verzije igre – navodi Predrag i dodaje da njih trojica imaju još puno još puno kreativnih ideja, te da bi voleli da okušaju i njih da realizuju.

Ako ste ljubitelj interaktivnih avantura, onda ćete definitivno obožavati ovu igru i ako vas je sve ovo zaintrigiralo, onda će vas oduševiti informacija da demo verziju igre, za Windows računare, možete besplatno preuzeti upravo na sajtu Kickstarter!

Ovo je prvo od devet planiranih poglavlja igre. Izazivamo vas da preuzmete demo i upustite se u avanturu zvanu My Uncle Merlin, a ako vam se bude dopala, Pocket Mana vas poziva da projekat podržite novčanom donacijom na Kickstarter-u, kako bi kompletirali svoju igru.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: