Međunarodni letnji akademski kurs BEST organizacije počinje u petak – Ananas Magazin `
TECH Međunarodni letnji akademski kurs BEST organizacije počinje u petak

Međunarodni letnji akademski kurs BEST organizacije počinje u petak

Studentska organizacija BEST ove godine organizuje jubilarni, deseti Međunarodni letnji akademski kurs, pod nazivom IT’s all about DBase, koji će biti održan od 21. do 30. jula u Nišu.

Učesnici će u okviru kursa slušati predavanja koja će držati stručni predavači, ali će i radom na projektu steći brojna iskustva o stvaranju zdrave okoline za razvoj novih ideja, koje pomažu kako individualnom razvoju pojedinaca, tako i razvoju našeg regiona i zemlje u globalu.

2008. godine smo organizovali prvi kurs i od tada svake godine u ovom periodu organizujemo ovaj događaj u okviru kog okupljamo 25 studenta iz Evrope i desetak studenata iz Niša, koji zajedno rade i uče. Ove godine smo se opredelili za vrlo popularnu temu baza podataka i aplikacija koje interaguju sa bazama podataka. – objašnjava predsednik lokalne grupe BEST Nikola Mitić.

S obzirom na temu, ovogodišnji kurs je namenjen prvenstveno studentima elektronike i informatike Univerziteta u Nišu, kao i studentima sa evropskih univerziteta koji studiraju na ovim departmanima. Na Međunarodnom letnjem akademskom kursu će učestvovati sedam studenata sa niškog Univerziteta, 22 studenata iz 13 evropskih zemalja, kao i troje koordinatora iz Austrije, Poljske i Rusije.

 

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: