EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu – Ananas Magazin `
TECH EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu

EBEC Challenge – inženjersko takmičenje studenata na Elektronskom fakultetu

Inženjersko takmičenje studenata, pod nazivom EBEC Challenge, biće održano od 22. do 24. decembra na Elektronskom fakultetu. Prijave su otvorene do 15. decembra.

EBEC Challenge takmičenje pruža jedinstvenu priliku mladim, budućim inženjerima da pošire svoja znanja i oprobaju se u rešavanju praktičnih zadataka, a organizuje ga studentska organizacija BEST.

Cilj ovog takmičenja je da se kod studenata podstakne timski i takmičarski duh, kroz rešavanje trenutno prisutnih problema u oblasti inženjerstva. Takođe, pruža im se mogućnost da, kroz radionice i takmičenja, upotpune svoje znanje, stečeno u dosadašnjem studiranju – ističu iz BEST organizacije.

Takmičari će se nadmetati u dvema kategorijama: Team Design i Case Study. Prva kategorija podrazumeva rešavanje nekog inženjerskog problema i konstruisanje naprave od obezbeđenih matedijala, koja će moći da izvrši zadatu funkciju. Kategorija Case Study omogućava takmičarima da, kroz pronalaženje i prezentovanje rešenja određenog tehničko-menadžerskog problema, testiraju svoje znanje, veštine, inovativnost i originalnost. Opisi zadataka i prezentacija rešenja biće na engleskom jeziku, a na takmičenju će učestvovati nekoliko timova, sa po četiri takmičara.

Pravo na učešće imaju studenti svih fakulteta Univerziteta u Nišu i upravo zbog koncepta samog takmičenja, nije neophodno da studenti budu sa tehničkih fakulteta, već je na prvom mestu kreativnost i domišljatost, kako navode organizatori.

Sve što je potrebno kako biste učestvovali na EBEC Challenge takmičenju jeste da putem BEST-ovog sajta prijavite svoje timove, sastavljene od četiri člana. Ukoliko nemate oformljen tim, moguća je i pojedinačna prijava, te će tim biti sastavljen upravo od pojedinačno prijavljenih takmičara.

Pobednici takmičenja će osvojiti vredne nagrade, kao i plasman u dalju rundu takmičenja EBEC Challenge Balkan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: