Dostupna nova opcija za backup file sistema na Google Drive-u – Ananas Magazin `
TECH Dostupna nova opcija za backup file sistema na Google Drive-u

Dostupna nova opcija za backup file sistema na Google Drive-u

Google je uveo opciju za backup čitavog file sistema na Google Drive. Ovime su omogućili korisnicima da uz samo par klikova sačuvaju originalnu strukturu direktorijuma na svom računaru ili pametnom uređaju, za razliku od doskorašnjeg manualnog kopiranja fajlova.

Ova funkcionalnost je najavljena, na radost mnogih, sredinom prošlog mesca, međutim, iz nepoznatih razloga, nije sepojavila kao opcija na Drive-u sve do tekuće nedelje.

drive computers
Drive/Computers

Backup & sync opcija nudi korisnicima da skinu aplikaciju na sistem. Aplikacija se mora instalirati, a zatim su ponuđene opcije za backup sistema.

S obzirom da slike i video zapisi zauzimaju najviše prostora, za njih je ponuđena opcija backup-a sa manjom rezolucijom, kako bi zauzimali manje prostora na Drive-u.

opcije za cuvanje
Opcije za čuvanje

U osnovnoj varijanti na Google Drive-u je dostupno 15GB memorije, što jeste dosta manje od memorije svakog računara, međutim dodatni prostor je moguće zakupiti na mesečnom nivou. U svakom slučaju – mala cena za dugoročno čuvanje važnih dokumenata, dragih slika i drugih fajlova.

Izvor: mashable.com

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: