Deseti festival Nauk nije bauk u Nišu – Ananas Magazin `
TECH Deseti festival Nauk nije bauk u Nišu

Deseti festival Nauk nije bauk u Nišu

Jubilarni deseti festival Nauk nije bauk biće održan 30. i 31. marta u holu Elektronskog fakulteta u Nišu. Festival će biti otvoren za posetioce, oba dana, u periodu od 10 do 19 časova.

Festival Nauk nije bauk organizuju učenici i profesori Gimnazija Svetozar Marković i do sada ga je posetilo više od 20.000 ljudi, kako iz Srbije, tako i iz susednih zemalja.

Prava veličina Nauk nije bauk festivala nikada nije bila u brojkama, već u kvalitetu koji negujemo zajedno sa svojim dugogodišnjim saradnicima. Naša publika to vidi i možemo sasvim slobodno reći da je navikla na interaktivni, naučno-popularni pristup obrazovanju kakav negujemo i u Gimnaziji Svetozar Marković i na svakoj postavci koji vidimo na festivalu – ističe Marijan Mišić, direktor Gimnaziji Svetozar Marković i prvi čovek festivala.

Kako najavljuju organizatori, ove godine će na festivalu učestvovati i društveno-odgovorna preduzeća i predstavnici niških kompanija, koji primenjuju nauku u praksi. Posetioci će imati priliku da, pored postavki eminetnih niških fakulteta na kojima se uvek mogu videti najnovija dostignuća nauke i tehnologije, vide i interaktivnu postavku kompanije Benlijan, vertikalnu baštu i prateću aplikaciju domaće startup kompanije Urbi.GO, kao i kako izgleda spoj tehnologije, sveta igara i zabave u niškoj programerskoj kompaniji Webelinx.

U okviru ovogodišnjeg festivala Nauk nije bauk, Francuski institut u Nišu organizovaće javnu debatu na temu problema ekološkog zagađenja i prezentovaće program međunarodne razmene, a Američki kutak će predstaviti svoj novi MakerSpace program STEM radionica.

Organizacije eIgraonica i Serbcraft pružiće priliku posetiocima da nauče nešto novo o okruženju popularne igre Minecraft, kao i da se zabave, dok će organizacija Nauči me predstaviti 3D štampač, robote, ali i niz kurseva koji su dostupni u Unbox – hab inovativnih edukacija.

Kao i svake godine, očekujemo naše prijatelje iz Makedonije i Crne Gore, kao i posetioce iz celog regiona koji tokom ovog vikenda nauke upoznaju Niš sa našim učenicima – navode organizatori.

Više informacija o učesnicima i postavkama mogu se pronaći na zvaničnom sajtu festivala Nauk nije bauk, putem koga će biti dotupan i live prenos atmosphere I najvažnijih predavanja za vreme trajanja festivala.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: