5 najboljih Android aplikacija za navigaciju – Ananas Magazin `
TECH 5 najboljih Android aplikacija za navigaciju

5 najboljih Android aplikacija za navigaciju

Prošlo je vreme velikih karti na rasklapanje i pogrešnih skretanja. Sada svi navigaciju rešavaju elegantno putem pametnih uređaja, a mi vam predstavljamo pet najboljih aplikacija za navigaciju:

5. GPS Navigation & Offline Maps Sygic

Ocena na Play Store-u: 4.4
Veličina: 33 MB
Broj instalacija: Više od 50 miliona

GPS Navigation & Offline Maps Sygic je prilično kompletna aplikacija – pruža mogućnost skidanja mapa unapred, za kasnije korišćenje bez interneta, poseduje glasovnu navigaciju i u nalaženju optimalnie rute koristi informacije o saobraćaju. Moguća je i navigacija za pešake i u mape su upisane razne tačke interesa i turističke atrakcije.

4. Google Maps

Ocena na Play Store-u: 4.3
Veličina: Zavisno od uređaja (prosek 45 MB)
Broj instalacija: Više od milijardu

Aplikacija sa najviše aktivnih uređaja svakako je Google Maps, najpre zbog toga što obavezno dolazi uz svaki android telefon. Ali to ne znači da je loša, daleko od toga. Sa svim svojstvima kao i prethodna aplikacija, ima i tonu drugih, kao što su informacije o autobusima, vozovima i sličnim prevoznim sredstvima (mada još ne rade u Srbiji). Uz street view i sa Google-om iza nje, znamo da će ova aplikacija nastaviti da ima podršku i uvek će pratiti konkurenciju.

3. Maps.Me

Ocena na Play Store-u: 4.5
Veličina: Zavisno od uređaja (prosek 40 MB)
Broj instalacija: Više od 10 miliona

Besplatna aplikacija za navigaciju Maps.Me, kao i ostale, podržava offline mape, glasovnu navigaciju, i nalaženje ruta za automobile, bicikliste i pešake. Pruža mogućnost bukiranja hotela preko Booking.com direktno iz aplikacije. Kao bazu koristi OpenStreetMap.

2. Waze

Ocena na Play Store-u: 4.6
Veličina: Zavisno od uređaja (prosek 50 MB)
Broj instalacija: Više od 100 miliona

Waze je jedna od najpopularnijih aplikacija za navigaciju i poseduje većinu standardnih funkcija, kao što je korišćenje bez interneta, glasovna navigacija i slično. Kao i kod ostalih, za korišćenje informacija o saobraćaju, potreban je internet. Zbog čestih update-ova ovo je jedna od interesantnijih aplikacija za navigaciju na koje ćete naići.

1. Here WeGo

Ocena na Play Store-u: 4.4
Veličina: 41 MB
Broj instalacija: Više od 10 miliona

Najpouzdanija aplikacija sa ove liste, po našem mišljenju, definitivno je Here WeGo. Napravljena od strane Nokia-e i brzo se probila kao kvalitetna aplikacija. Pored funkcija poput korišćenja bez interneta i glasovne navigacije, sadrži i rute za bicikliste, informacije o gradskom prevozu (nije svuda podržano), informacije o saobraćaju i izmena postojećih mapa.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: