10 najboljih besplatnih PC online igrica – Ananas Magazin `
TECH 10 najboljih besplatnih PC online igrica

10 najboljih besplatnih PC online igrica

Predstavljamo vam listu 10 najboljih besplatnih PC igrica, koje možete igrati online! Trudili smo se da lista bude raznolika i da nema 4 „istih“ igara, već da budu različite žanrovski, kako bi bilo za svakog po nešto.

10. StarCraft 2

Žanr: RTS (Real Time Strategy)
Godina: 2010.

Opis: Ova kultna igra, giganta kao što je Blizzard, od pre par meseci postala je besplatna. Jedna od najboljih strategija svih vremena, koja vam omugućava da uvodeći neku od napredih civilizacija izgradite svoju bazu, napravite razne jedinice i pokorite svoje protivnike. Dobra preporuka za nju je što je ona jedan od glavnih uzroka za popularizaciju e-sportova na svetskoj sceni. Igra uključuje multiplayer i prvi set misija, dok se kompletna kampanja kupuje.

Igru možete naći na sajtu StarCraft2.

Napomena: Igra zahteva minumum Core 2 Duo, 2 GB RAM-a, GeForce 7600 GT ili Radeon HD 2600 i 30 GB prostora na hard disku.


9. Paladins: Champions of the Realm

Žanr: Hero Shooter
Godina: 2016.

Opis: Ova sjajna igra Hi-Rez studija je odličan predstavnik sve polularnijeg Hero shooter žanra. Ovo je timska igra vođena različitim objektivima, u kojoj igrač bira svog heroja koji su podeljeni u četiri kategorije: Front LineDamageSupport i Flank. Svaki heroj ima potpuno različiti skup sposobnosti i traži drugačiji set veština. Igra je besplatna, ali sa takvom dobijate 4 početna heroja i još 5 koji su u dvonedeljnoj rotaciji. Ostali heroji se mogu otključati pomoću valute koju skupljate u igri, ili stvarnim novcem. Novcem se kupuju i lootbox-ovi iz kojih se dobijaju skinovi, animacije itd.

Igru možete naći na sajtu Paladins.

Napomena: Igra zahteva minumum Core 2 Duo 2.4 GHz, 2 GB RAM-a, ATI ili Nvidia sa 512 MB i 10 GB prostora na hard disku.


8. Forza Motorsports 6: Apex

Žanr: Racing Simulacija
Godina:  2015.

Opis: Prva igrica ovog uspešnog serijala koju je moguće igrati na PC-u. Uživajte u klasičnim trkama na odličnim stazama sa solidnom grafikom i dobro izmodeliranim automobilima. Postoji premium verzija ove igre, koja se razlikuje u par mapa.

Igru možete naći na sajtu Microsoft.

Napomena: Igra zahteva minumum Intel Core i 3.8 GB RAM-a, Radeon R7 250X ili GeForce GT 740, Windows 10 i 30 GB prostora na hard disku.


7. World of Tanks

Žanr: Simulacija tenkova
Godina:  2010.

Opis: Super popularna igra koja je napravila svetski uspeh. U ovoj igri dobijate kontrolu nad tenkom i pokušavate da pobedite u borbi 15 na 15. Svi tenkovi su iz ere oko Drugog svetskog rata. I kako iz bitke u bitku pobeđujete – imate mogućnosti da razvijate tenk ili da kupite bolji. Igra sadrži opciju kupovine zlata, pravim novcem, kojim posle možete dobiti više mesta u garaži ili druge tenkove.

Igru možete naći na sajtu WorldOfTanks.

Napomena: Igra zahteva minumum Intel Core i3, 2 GB RAM-a, ATI HD 2400 ili GeForce 6800 i 16 GB prostora na hard disku.


6. Path of Exile

Žanr: Action RPG (Role Playing Game)
Godina: 2013.

Opis: Jako zabavna hack&slash igra (Diablo clone). U njoj ste vi izgnanik i borite se kroz surovi Wraeclast da bi ste došli do osvete. Borbom i napredovanjem kroz svet skupljate iskustvo i razvijate nove sposobnosti. Kompletna igra je besplatna, ali uključuje mogućnost kupovine vizualnih efekata i skinova za pravi novac.

Igru možete naći na sajtu PathOfExile.

Napomena: Igra zahteva minumum Intel 1.4 GHz, 2 GB RAM-a, ATI X1950 ili GeForce 7800 i 5 GB prostora na hard disku.


5. Warframe

Žanr: Cooperative Third-person Shooter
Godina: 2013.

Opis: Iako je moguće da se igra još od 2013. godine, ova igra i dalje nije zvanično izašla, ali je konstantno unapređivana. Uzmite jedan od svojih robot nindža oklopa i pomoću sijaseta oružja i stilova uništite svoje neprijatelja. Brza i zabavna PvE igra. Igra je besplatna i sve se može otključati regularnim tokom igre, ali data je mogućnost igraču da preskoči čekanje za novi Warframe pomoću pravog novca.

Igru možete naći na sajtu Warframe.

Napomena: Igra zahteva minumum Intel Core 2 Duo e6400, 2 GB RAM-a, ATI HD 3600 ili GeForce 8600 i 25 GB prostora na hard disku.


4. Star Wars: The Old Republic

Žanr: MMORPG (Massive Multiplayer Online Role Playing Game)
Godina: 2011.

Opis: Ko ne voli Star Wars, pogotovo kad ima opciju da bude Jedi ili Sith, Lovac na glave ili Švercer?! Ne samo da možete da birate između mračne ili svetle strane sile, već je možete i ignorisati! Igra vam daje dosta opcija sa velikim brojem planeta i priča. Iako MMORPG-ovi nisu više u modi, ako vam je ipak do njih – probajte ovaj. Igra ima opciju trošenja stvarnog novca za dobijanje više iskistva ili za kozmetiku.

Igru možete naći na sajtu Swotr.

Napomena: Igra zahteva minumum Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM-a, ATI X1800 ili GeForce 7800 i 25 GB prostora na hard disku.


3. Hearthstone

Žanr: Card Game
Godina: 2014.

Opis: Jedna od najpopularnijih video igri sa kartama. U njoj birate svog heroja a zatim sami sklapate i unapređujete svoj špil. Brza, laka i zabavna igra sa kartama sa simpatičnom grafikom. Za pravi novac se kupuju dodatna pakovanja karti.

Igru možete naći na sajtu PlayHearthstone.

Napomena: Igra zahteva minumum Intel Core 2 Duo, 2 GB RAM-a, ATI X1800 ili GeForce 7800 i 25 GB prostora na hard disku.


2. Fortnite

Žanr: Battle Royale
Godina: 2017.

Opis: Battle Royale, kao žanr, je napravio ogroman uspeh u protekloj godini, i pored raznih naslova, izdvajamo igru Fortnite. Jedna od velikih prednost je to što je besplatna u odnosu na druge. U ovoj igri vi se nalazite na ostrvu sa još 99 ljudi i pokušavate da nađete što bolje oružje i ostanete jedini na ostrvu dok zona, u kojoj ste, biva sve manja i manja. Igru produbljuje to što vam je omogućeno da sami pravite zaklon, stepenice i zidove. Igra je besplatna ali se kupuje survival mod, skinovi i razne kozmetike.

Igru možete naći na sajtu Epicgames.

Napomena: Igra zahteva minumum Intel Core i5, 2.4 Ghz, 4 GB RAM-a, Intel HD 4000 i 2 GB prostora na hard disku.


1. League of Legends

Žanr:  MOBA (Multiplayer Online Battle Arena)
Godina:  2009.

Opis: Ako volite igre, mora da ste živeli pod kamenom ukoliko niste čuli za ovu igru! Ovo je borba 5 na 5 u kome igrač bira jednog od mnoštvo heroja i boreći se sa ostalima pokušava da osvoji protivničku bazu. Svaki heroj ima svoj set sposobnosti i veština. Odabrali smo LoL (League of Legends) zbog svoje popularnosti, ali nećete pogrešiti ni ako odaberete Dotu 2 ili Heroes of the Storm. Igra uključuje rotaciju besplatnih heroja, tako da je i moguće kupiti za stalno nekog heroja.

Igru možete naći na sajtu Leagueoflegends.

Napomena: Igra zahteva minumum 3 GHz procesor, 4 GB RAM-a, GeForce 8800 ili Radeon HD 5670 i 12 GB prostora na hard disku.


Videli ste naše predloge, a koja je vama omiljena besplatna PC igra? ?

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: