Zemlja gruva na festivalu PozitivNI – Ananas Magazin `
MUZIKA Zemlja gruva na festivalu PozitivNI

Zemlja gruva na festivalu PozitivNI

Zemlju gruva čine: MC Milovan, Zoe Kida, Konstrakta, Đorđe Antić, Marko Vlajčić, Luka Lopičić, Bogdan Đurđević i Andrija Daničić. Ovaj osmočlani sastav prepoznatljiv je svom po specifičnom zvuku i imidžu, jakoj duvačkoj sekciji, kao i tri vokalna solista različitog izraza. Članovi benda svoju muziku opisuju kao kombinaciju različitih pravaca, od soula do regge zvuka, u svom jedinstvenom muzičkom konceptu.

Grupa Zemlja gruva ove godine obeležava 10 godina postojanja na muzičkoj sceni, a iza sebe ima izdata dva autorska albuma WTF is Gruvlend!Šta stvarno želiš!, kao i Dino u Zemlji gruva, koji predstavlja omaž velikom umetniku sa ovih prostora Dinu Dvorniku. Nastupali su na mnogim festivalima u regionu, ali i kao predgrupa velikim svetskim zvezdama poput Amy Winehouse, Cee Lo Green i Nouvelle Vague.


Festival PozitivNI predstavlja jedini ulični art festival u Nišu. Nastao je 2015. godine kao osvrt na urbanu kulturu nekada. Ovaj festival okuplja umetnike svih oblasti umetnosti, amatere i profesionalce svih generacija i pruža priliku svima da predstave svoj talenat. U okviru prva tri festivala nastupilo je više od 400 umetnika i mladih stvaralaca, na trima binama i preko 40 punktova sa radionicama i izložbama. Ove godine trajaće od 31. maja do 3. juna.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: