Umbra, Amanita Dodola i Tamara Dinka u Feedback-u za Dan žena – Ananas Magazin `
MUZIKA Umbra, Amanita Dodola i Tamara Dinka u Feedback-u za Dan žena

Umbra, Amanita Dodola i Tamara Dinka u Feedback-u za Dan žena

Na ovogodišnjem obeležavanju Dana žena, 8. marta u niškom klubu Feedback biće održana tri koncerta: Umbra, Amanita Dodola i Tamara Dinka nastupiće na sintizajzerima, sa početkom od 21 sat. U pauzama i nakon koncerta di-džej WC7 upotpuniće program specijalnim plejbekom.

Umbra, čije je pravo ime Marija Balubadžić, ima dugogodišnje koncertno iskustvo. Njeni koncertni su karakteristični po mračnom i dubokom zvuku, kombinovanim vokalima i sirovim emocijama, ona u svojim pesmama spaja iskonsko i emacipovano. Izražava se i kroz poeziju, koja postaje sastavni deo njene muzike.

Amanita Dodola je umetničko ime Katie Woznicki, srpske avangardne muzičarke, koja u svojim nekovencionalnim pesmama koristi snažne i autentične vokale, dok njen glas prati polifone melodije odsvirane na analognom sintisajzeru.

Tamara Dinka je posvećena audio i video zapisu i di-džej nastupima. U svojim performansima predstavlja svoje numere koje su veoma bliske primitivnom, jednostavnom elektronskom, ali melodičnom izrazu, koji je praćen čestim vokalima. Prepoznatljiva je po muzici koja je plesna, ritmična i harmonična.

Informacije o kartama biće objavljene naknadno.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: