Ozvučavanje #3: Piotr Cisak i Andagainandagain – Ananas Magazin `
MUZIKA Ozvučavanje #3: Piotr Cisak i Andagainandagain

Ozvučavanje #3: Piotr Cisak i Andagainandagain

Jedan od najaktivnijih predstavnika poljskih i evropskih elektronskih i elektroakustičnih muzičara – Piotr Cisak, nastupiće 3. decembra, od 20 sati, u klubu Društva arhitekata Niša, u okviru platforme Ozvučavanje. Kao domaća podrška nastupiće ambijentalno-elektro-akustični duo Andagainandagain.

Piotr Cisak je jedan od najistaknutijih poljskih predstavnika ovih muzičkih pravaca. Nastupao je na brojnim festivalima širom Evrope, kao što su: Audioriver, Ambient Park, Tauron Nowa Muzyka i drugi, Sarađivao je sa raznim muzičarima, kao što su Mitantecuntri, Petar Stipsits, Paweł Oleksinski, Martyna Solecka. Njegov album je uvršten na listu Top 100 najboljih albuma za 2015. godinu, u izboru magazine Avant Music News, a koncertima je takođe posećivao SAD, Kanadu, Španiju, Veliku Britaniju, Dansku I Rusiju.

Andagainandagain je duo iz Niša, koga čine Marko Paunović i Goran Lončarević, a nastao je kao spoj hladnog ambijenta (Pièces froides) i tekstualnih istraživanja proizašlih iz radikalnih jezičkih praksi druge polovine 20. veka. Ova dvojica muzičara vide svoju muziku kaoo konstantnu, između metoda redukcije i repeticije, koju uz teorijsko-poetički govor o samom procesu nastanka uvode u polje lecture performansa. Prvi album su objavili 2013. godine, sarađivali su sa berlinskim muzičarom Aidanom Bakerom i imaju live snimak iz Sofije, snimljen za Bugarski Nacionalni Radio. Ovom prilikom će promovisati svoj novi album.

Platforma Ozvučavanje ima za cilj predstavljanje savremenih muzičkih tokova, a njen rad je započet još decembra 2012. godine.

Ulaz na ovaj koncert je, po rečima organizatora, besplatan ili u vidu individualne donacije, a klub Društva arhitekata Niša se nalazi u Ulici generala Milojka Lejšanina 52.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: