Niški bend ABS promoviše svoj prvi album – Ananas Magazin `
MUZIKA Niški bend ABS promoviše svoj prvi album

Niški bend ABS promoviše svoj prvi album

Niški rock bend ABS predstaviće publici svoj prvi album, pod nazivom Zašto? Zato!, 26. aprila, od 21 čas, u gastro pabu Labeerint.

Album Zašto? Zato! je objavila beogradska izdavačka kuća RNR Records, a sastoji se od sedam pesama, od kojih su tri intrumentalne. Kako članovi benda ABS objašnjavaju, album se sastoji iz dve strane – „Zašto?“ i „Zato!“, snimljen je u niškom studiju Fat cat, a aranžman i produkciju potpisuje Rodoljub Avramović.

Prva u nizu promocija je u našem rodnom gradu, osećamo veliku odgovornost pred ljudima koji nas već dugo prate. U četvrtak smo tu da publici prenesemo lavinu emocija, pokažemo kako Zašto? Zato! izgleda na delu i pružimo im jedno veče za  pamćenje – izjavio je Danilo Simić, gitarista benda ABS.

Muzičku podršku te večeri činiće niški bend Opposite Way, a takođe će biti predstavljene i knjige RNR u kandžama interneta, RNR u kandžama inerneta 2 i Seljobriti kaži 2.

Ulaz je besplatan, a članovi benda poručuju da je potrebno poneti samo dobro raspoloženje i prepustiti se uživanju.


Grupa ABS je nastala 2010. godine i od tada je posvećena svom autorskom radu. Karakteristična je po svom jedinstvenom zvuku, a čine je: Danilo Simić (gitara i vokal), Petar Vukojević (vokal), Bogdan Stanković (gitara), Lazar Đonić (bubnjevi), Strahinja Marjanović (bas gitara), Andrija Antanasković (klavijature) i Marija Matejić (prateći vokal). Ova ekipa iza sebe ima dosta nastupa, a svakako je najvažniji na Medijana Balkanrock festivalu 2014. godine, kada su pobedili i kao nagradu dobili snimanje tri autorskih pesama.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: