Latino džez sastav Matt Bianco na Nišville Jazz festivalu – Ananas Magazin `
MUZIKA Latino džez sastav Matt Bianco na Nišville Jazz festivalu

Latino džez sastav Matt Bianco na Nišville Jazz festivalu

Jedan od najpopularnijih latino džez sastava u svetu – Matt Bianco, nastupiće 11. avgusta na Nišville Jazz festivalu, u okviru svoje turneje.

Bend Matt Bianco osnovan je 1983. godine i do sada je izdao 15 albuma i 8 kompilacija, a u njihovoj muzici, osim latino džeza, prisutni su i fank, soul, pop, bosanova, kao i sving elementi. Ove godine sastav Matt Bianco obeležava 35 godina postojanja i u Nišu će promovisati svoj novi album Gravity, koji su izdali u drugoj polovini 2017. godine.

Album Gravity sniman je u Brikstonu, Londonu i Stokholmu, u saradnji sa džez saksofonistima Daveom O’Higginsom i Magnusom Lindgenom, a umiksovan je od strane Marka Reillyja, pevača i jednog od osnivača grupe Matt Bianco. Na ovom albumu takođe gostuje veliki broj novih muzičara iz sveta džeza.

Publiku očekuje sofisticirana i vrlo kvalitetna svirka prekaljenih muzičara iz Velike Britanije, koji će pokušati da 35 godina karijere sublimiraju u nezaboravni nadasve originalan Matt Bianco jazz live performans – najavljuju iz organizacije Nišville Jazz festivala.


35. Nišville Jazz festival biće održan u niškoj Tvrđavi od 9. do 12. avgusta, uz propratni program koji će početi 3. avgusta i trajaće do kraja festivala. Organizatori najavljuju rekordnih 1.000 učesnika, koji će izvesti 250 programa na čak 20 stejdževa i scena.

Informacije o ceni ulaznica i prodajnim mestima možete pronaći u našem prethodnom tekstu.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: