Koncert tradicionalne muzike u izvođenju orkestra Impresija – Ananas Magazin `
MUZIKA Koncert tradicionalne muzike u izvođenju orkestra Impresija

Koncert tradicionalne muzike u izvođenju orkestra Impresija

Istaknuti niški orkestar Impresija održaće koncert tradicionalne muzike, pod nazivom Čuvari izvora, 4. decembra od 19 sati, u Domu Vojske.

Ovom prilikom će nastupiti i niški vokalni solisti Jelena Jakovljević i Zoran Kostić, a specijalni gost biće Danica Krstić. Na repertoaru će se naći sevdalinke, srpske narodne pesme i instrumentali narodne muzike, za koje je aranžmane radio Bojan Mladenović, pijanista i stručni saradnik sa Fakulteta umetnosti.

Koncerte ovakvog tipa uopšte nemamo u našem gradu, gde se uz živi orkestar izvodi prava, narodna pesma. Ovim koncertom bismo želeli da privučemo sve naše sugrađane, ali posebno mladu publiku, naročito đake osnovnih i srednji škola, kako bi ovom prilikom čuli šta je prava narodna muzika i otkrili zbog čega ona živi vekovima u našoj kulturi – ističe Snežana Jovanović, zastupnica orkestra Impresija i dodaje da su narodne pesme nastale iz najplemenitijih emocija i da su sa tim kvalitetom održane do današnjeg dana.

Orkestar Impresija poziva sve sugrađane da dođu na koncert i uživaju u tradicionalnoj srpskoj muzici, u njihovom izvođenju, te da provedu divno veče prepuno lepih emocija i veoma kvalitetnog zvuka.

Karte, po ceni od 450 dinara za parter i 350 dinara za balkon, mogu se kupiti na biletarnici Doma Vojske.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: