Koncert flautista Stane Krstajić i Dejana Gavrića u Nišu – Ananas Magazin `
MUZIKA Koncert flautista Stane Krstajić i Dejana Gavrića u Nišu

Koncert flautista Stane Krstajić i Dejana Gavrića u Nišu

Poznati srpski flautisti Stana Krstajić i Dejan Gavrić nastupiće 11. aprila od 20 časova u koncertno-izložbenom prostoru Fakulteta umetnosti u Nišu (Knjaževačka2a).

Program koncerta ovih flautista obuhvata Nove folklorne intonacije Mirjane Živković, Preludijum i fugu Jasne Veljanović, Dialogo angelico Goffredoa Petrassija, Forest duo Dragane Jovanović, Duet e-moll Wilhelma Friedemana Bacha, Game of Shadows Vere Stanojević i Dueti Roberta Muczynskija.

Stana Krstajić je diplomirala na FMU, a magistrirala na Muzičkoj akademiji u Minhenu. Kao solista i kamerni muzičar nastupala je u žemlji i inostranstvu, na brojnim međunarodnim događajima, kao što su BEMUS, NIMUS, NOMUS, festivaali Oleg Kagan i Niederrheinscher Herbst i drugim. Bila je solo flautistkinja Orkestra Narodnog pozorišta, a od 2002. godine je solo flautistkinja Beogradske filharmonije. Od 2003., kada je izabrana za svetskog promotera, svira na Perl flauti.

Dejan Gavrić je diplomirao na Muzičkoj akademiji u Beogradu, kao i na akademiji Folkwang Hochschule u Esenu. Dobitnik je nagrada na brojnim međunarodnim takmičenjima, među kojima su Maria Canals u Barseloni i Leonardo di Lorenzo u Viđianu. Kao solista i kamerni muzičar nastupao je u Engleskoj, Francuskoj, Srbiji, Americi, Italiji, Japanu i drugim zemljama. Od 2002. godine redovni je profesor za plautu i kamernu muziku na Visokoj školi za muziku Univerziteta u Majncu.

Koncert se održava pod pokroviteljstvom SOKOJ-a. Ulaz je besplatan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: