Irie FM na PozitivNI festivalu – Ananas Magazin `
MUZIKA Irie FM na PozitivNI festivalu

Irie FM na PozitivNI festivalu

Popularna beogradska grupa Irie FM nastupiće na ovogodišnjem festivalu PozitivNI, 1. juna u parku Čair. S obzirom da je ulaz na festival besplatan, neće se naplaćivati ulaz ni na koncert.

Irie FM čine: Vukašin Marković, Slobodan Jovanović, Ana Protulipac, Uroš Milojević, Nikola Spasić, Sava Miletić, Dejan Nestorović i Ivan Radivojević. Ovaj sastav je 2012. godine na Rototom takmičenju proglašen za najbolji mladi evropski reggae bend u Evropi, u konkurenciji od preko 600 bendova.

Ranija muzika sastava Irie FM bila je na engleskom jeziku i žanrovski je pripadala roots reggae-u, dok je poslednjim singlovima, na srpskom jeziku, (Kliziš i Putevi) ova osmorka napravila iskorak ka drugačijim muzičkim pravcima, obogatila svoju muziku disco, afrobeat i funk elementima i postigla još veći uspeh.


Festival PozitivNI predstavlja jedini ulični art festival u Nišu. Nastao je 2015. godine kao osvrt na urbanu kulturu nekada. Ovaj festival okuplja umetnike svih oblasti umetnosti, amatere i profesionalce svih generacija i pruža priliku svima da predstave svoj talenat. U okviru prva tri festivala nastupilo je više od 400 umetnika i mladih stvaralaca, na trima binama i preko 40 punktova sa radionicama i izložbama. Ove godine trajaće od 31. maja do 3. juna.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: