DJ Amir u klubu Feedback – Ananas Magazin `
MUZIKA DJ Amir u klubu Feedback

DJ Amir u klubu Feedback

Američki umetnik i producent Amir Abdullah nastupiće 17. marta u niškom klubu Feedback, sa početkom u 23 časa. Kao domaća podrška nastupiće di-džej Funky Junkie.

Amir Adbullah je digger semplova, istoričar muzike, kustos kompilacija, istaknuti di-džej i jedan od retkih veterana hip hopa koji je istovremeno i umetnik i producent. Njegova muzika je, kako ističu organizatori, namenjena diggerima semplova, plesačima, muzičarima i avanturističkim ljubiteljima muzike.

Ljubav prema jazzu DJ Amir stekao je još u detinjstvu, zahvaljujući velikoj kolekciji ploča svog oca. Karijeru je započeo 1996. godine, kao zaposleni u Fat Beats. Radio je i na A & R za Rapster /! K7, ABB Records i izdavačku kuću Vak Poetics. Svoju izdavačku kuću 180-Proof osnovao je 2011. godine i poseduje ekskluzivna prava za objavljivanje uticajnog kataloga Strata Records i neobjavljenih sesija. Od 2016. godine izdaje samostalne kompilacije za BBE, pod nazivom DJ Amir Presents: Buena Musica I Cultura, koja predstavlja vatrenu mešavinu salse iz Njujorka, izvučenu iz njegove bogate zbirke izgubljenih lokalnih hitova, kao i neobjavljenih latinskih džemova iz kataloga Strata Records.

Amir živi da deli svoju strast i znanje o opskurnoj i potcenjenoj muzici bilo da je iza gramofona ili pulta za predavanje. Kao i džez muzičari koji ga i dalje inspirišu, Amir Abdullah nastavlja da predstavlja avanturističku muziku na novim i uzbudljivim mestima, oslanjajući se na zaboravljene umetnike i zvuke, inspirišući buduće muzičare i ljubitelje muzike širom sveta – navode organizatori.

Ulaznice po pretprodajnoj ceni od 300 dinara za prvih 50 posetilaca, kao i 400 za ostale, mogu se kupiti u muzičkoj prodavnici Vintage Shop. Na dan nastupa, na ulazu u klub Feedback, karte će moći da se kupe po ceni od 500 dinara.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: