Divje Jezero i Jayus Jazz u klubu Feedback – Ananas Magazin `
MUZIKA Divje Jezero i Jayus Jazz u klubu Feedback

Divje Jezero i Jayus Jazz u klubu Feedback

Bendovi Divje Jezero i Jayus Jazz nastupiće 26. novembra u niškom klubu Feedback, sa početkom od 22 časa.

Bend Divje Jezero dolazi iz gradića Idrija u Sloveniji. Nastali su 2008. godine, sa idejom da sviraju autorsku muziku koja kombinuje njihove omiljene stilove i žanrove, godinu dana nakon toga snimili su su demo album u formaciji kvarteta, kasnije se pridružio i saksofonista, pa su objavili svoj debil album Mestni vrvež (2015). Ove godine su izdali svoj drugi album koji nosi naziv Pobeg iz blodnjaka. Do sada su imali prilike da album promovišu u gradovima u Sloveniji i Hrvatskoj. Pre nastupa u Nišu, bend Divje Jezero će takođe nastupiti u bugarskim klubovima u Sofiji, Velikom Trnovu i Plovdivu.

Muzika Divjeg Jezera je instrumentalna sa elegantnom kombinacijom jazz-a, klasičnog progresiv roka iz 70-ih, fuzije i bluza. Bend čine Alen Bogataj – bas, Aleš Golija – gitara, Luka Čibej – bubnjevi, David Križaj – klavijature i Tomi Peljhan – saksofon.

Niški džez-rok sastav Jayus Jazz nastao je 2013. godine i čine ga: bubnjar Zlatko Ilić, gitarista Lazar Petrović, gitara i basista Čedomir Ilić i Bojan Bojković – klavijature. Svoj prvi album Trail & Error objavili su 10. oktobra ove godine za izdavačku kuću Lampshade Media koji su promovisali 25. oktobra u klubu Feeback.

Organizator ovog događaja je bugarsko udrženje za popularizaciju savremene balkanske kulture Balkans – Ways to Frendship. Avgusta ove godine proslavili su godinu dana postojanja, obeleženih kroz pet događaja sa izvođačima iz Bugarske i Srbije.

Karte, po ceni od 400 dinara, mogu se kupiti u Vintage Shop-u i kafiću Truba. Na ulazu u klub Feedback karte će koštati 500 dinara

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: