Čuveni rege sastav Inner Circle na Nišville Jazz festivalu – Ananas Magazin `
MUZIKA Čuveni rege sastav Inner Circle na Nišville Jazz festivalu

Čuveni rege sastav Inner Circle na Nišville Jazz festivalu

Legendarna jamajkanska rege grupa Inner Cirle nastupiće na otvaranju ovogodišnjeg Nišville Jazz festivala, 9. avgusta, u okviru svetske turneje na kojoj proslavljaju 50 godina postojanja.

Sastav Inner Circle su osnovala braća Ian i Rodger Lewis 1968. godine u Kingstonu. Ova rege grupa je nosilac Gremi nagrade za najbolji rege album 1993. godine, za album Bad Boys, i jedna je od najcenjenijih u svetu još od sredine sedamdesetih godina prošlog veka.

Inner Circle je od početka razvijao poseban stil jamajčanske muzike, uz pop primese. Njihov najveći hit je definitivno pesma Sweat (A La La La Long), koja je mesecima bila među prvim mestima na brojnim top listama šitom Amerike, Australije, Azije i Evrope. Spot za ovu pesmu na YouTube-u dostigao je više od 63 miliona pregleda, što je ogroman uspeh za jednu rege numeru.

Album Reggae Dancer ove grupe, bio je nominovan za Gremi nagradu 1994. godine. Pesma Summer Jammin je korišćena u filmu Policajac za Beverli Hilsa 3, dok je Bad Boys postao hit kao naslovna numera za akcioni film Loši momci, sa Willom Smithom i Martinom Lawrensom.

Rad na savremenim rege delima je naš način pristupa novoj generaciji. Svi smo mi jedno, bez obzira na naše različite ideje, a muzika je najbolji način da dobro komuniciramo. Muzika je najviši jezik. Ona prevazilazi politiku, geografiju i boju kože, prevazilazi sve stvari koje odvajaju ljude – ističe Rodger Lewis, suosnivač I gitarista benda.

Poslednjih godina aktivno sarađuju sa mladim umetnicima i producentima, kao što su Chronnix, Steven McGregor, Wiz Khalifa, Snoop Dogg i drugi.


35. Nišville Jazz festival biće održan u niškoj Tvrđavi od 9. do 12. avgusta, uz propratni program koji će početi 3. avgusta i trajaće do kraja festivala. Organizatori najavljuju rekordnih 1.000 učesnika, koji će izvesti 250 programa na čak 20 stejdževa i scena.

Informacije o ceni ulaznica i prodajnim mestima možete pronaći u našem prethodnom tekstu.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: