Bolesna štenad i Crveni karton u niškom klubu Feedback – Ananas Magazin `
MUZIKA Bolesna štenad i Crveni karton u niškom klubu Feedback

Bolesna štenad i Crveni karton u niškom klubu Feedback

Pank bendovi Bolesna štenad i Crveni karton održaće zajednički koncert 19. januara u niškom klubu Feedback, sa početkom u 23 časa.

Bolesna štenad je beogradska pank grupa osnovana 2010. godine i iza sebe imaju dva albuma – Loše Лоше (2012) i Desiće se lepe stvari (2015), koje je producirao čuveni Nikola Vranjković. Prepoznatljivi su po svojim energičnim nastupima, sirovim zvukom i humorističkim sadržajem u pesmama.

Posebno privlače pažnju svojim kostimima, kao i činjenicom da se često skidaju na bini do donjeg veša. Spot za njihov najnoviji singl, pod nazivom Pajdoman, objavili su u junu prošle godine. U pitanju je obrada pesme Spiderman kultne grupe Ramones, s tim što je, kako sami članovi benda Bolesna štenad navode, tekst prilagođen našim uslovima življenja.

Crveni karton je punk-rock-ska sastav iz Kruševca nastao takođe 2010. godine. Nakon formiranja grupe izdali su EP, a ubrzo nakon toga i prvi album Bekstvo u realnost. Drugi album su izdali 2015. godine pod nazivom Buđenje. Ovo će biti njihov drugi nastup u Nišu, s obzirom da su marta prošle godine nastupili, takođe u Feedback-u, kao gosti na koncertu grupe Čovek bez sluha.

U oktobru prošle godine objavili su singl Malo parče raja, kojim najavljuju predstojeći album, pod nazivom Čitaj između redova. Video spot za ovu pesmu se sastoji iz fotografija koje je Crveni karton zabeležio tokom jednogodišnje turneje po Srbiji, Austriji, Sloveniji i Makedoniji.

Ulaznice za zajednički concert grupa Bolesna štenad i Crveni karton nalaze se u pretprodaji, u muzičkoj prodavnici Vintage Shop, po ceni od 300 dinara.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: