Besplatna muzička radionica za saksofon i trombon – Ananas Magazin `
MUZIKA Besplatna muzička radionica za saksofon i trombon

Besplatna muzička radionica za saksofon i trombon

Novi ciklus Besplatnih muzičkih radionica počinje radionicom za saksofon i trombon, koja će biti održana 18. januara, u klubu Scena, sa početkom u 18 sati.

Besplatne muzičke radionice organizuje udruženje Štek House i ovo će biti četvrti put kako će mladi niški mizičari dobiti priliku da potpuno besplatno usavrše svoja znanja i veštine u okviru tog projekta.

Radionice će, kao i prvog puta, imati otvoren koncept, što znači da će moći da prisustvuju svi zainteresovani ljudi.

Poslednji put smo imali radionice otvorenog tipa 2014. godine, što je bio prvi ciklus. Nakon toga smo imali zatvorene cikluse: jedan za decu u Čairu i jedan međunarodni. Do sada su radionice bile fokusirane na vokal, gitaru, bas gitaru i bubnjeve, ali rešili smo da ove godine to ponovo bude otvoreni ciklus i da uključimo druge intrumente i muzičke stilove – objašnjava Julija Krstić, predsednica udruženja Štek House i koordinatorka Besplatnih muzičkih radionica.

Ona dodaje da će u ovom ciklusu radionice biti organizovane jednom nedeljno i da će u okviru svake predavači biti renomirani niški muzičari, od kojih će mladi moći zaista puno da nauče.

Predavači prve radionice u ovom ciklusu biće trombonista Nikola Stanojević, koji je član niškog bluz-džez sastava Benny Brickmann Band i grupe ZAA iz Kruševca, kao i saksofonista Filip Stipsić, koji je do sada nastupao sa grupama The Jam Station, Proces, Benny Brickmann Band, Duo F&B, Filip Stipsić trio i Nišville Big band China CEEC International big band.

Nikola Stanojević i Filip Stipsić će ovom prilikom prezentovati razne tehnike i stilove sviranja trombona i saksofona i govoriće o svojim iskustvima i percepcijama tih instrumenata, kao i o svojim karijernim dostignučima – ističe Julija Krstić.

Ulaz na ovu, kao i na predstojeće Besplatne muzičke radionice, u okviru ovog ciklusa, je slobodan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: