Vodič za odabir čizama – Ananas Magazin `
MODA Vodič za odabir čizama

Vodič za odabir čizama

Dizajneri nam svake godine, za svaku sezonu, donose nešto novo, ali neke stvari se nikada ne menjaju. Jedna od njih je najbolji i najlogičniji izbor obuće kada hladno vreme nastupi – a to su čizme. Predstavljamo vam vodič za odabir čizama!

Tople čizme ne samo da mogu da vam olakšaju zimski period, već vas mogu spasiti od raznih nedaća poput prehlade, promrzlina i mokrih nogu. Čizme se ne menjaju svake sezone, zato pri odlučivanju dobro obratite pažnju kakav tip želite, i za koju namenu ih kupujete, da li su za svaki dan ili za specijanle prilike. Ovo je odevni komad u koji vredi uložiti, jer par koji je napravljen od kvalitetnog materijala, poput kože, ne samo što će vam trajati više sezona, već će i duže zadržati lep izgled i funkcionalnost.

Ravne čizme

Ovaj model čizama vam pruža najviše mogućnosti za kombinovanje. Pogodne su kako za dnevne, tako i za večernje aktivnosti. Ako je u pitanju kožni par svedenih linija, mogu se sa lakoćom uklopiti i u poslovne autfite. Ukoliko niste ljubitelj elegantnih modela, na raspolaganju vam stoje i raznovrsni sportski modeli, poput kanđanki ili snegarica. Primarna odlika ovih čizama je njihova udobnost i praktičnost, tako da nećete imati problema sa bolnim stopalima čak i ukoliko ceo dan provedete u njima.

Na tržištu se može naći veliki izbor različitih modela, od plićih, preko dubljih, poput jahačkih, ili onih koje idu preko kolena. Što se materijala tiče izbor je neograničen – prirodni materijali, poput kože, ili veštački, poput eko kože, vododneproputljivi materijali, ili guma, ostavljalju vam priliku da pustite mašti na volju.

ravne cizme
Ravne čizme Foto: Unsplash

Čizme na štiklu

Svakoj ženi štikle pružaju instant samopouzdanje i popravljaju držanje. Ne postoji razlog da se par čizama na štiklu ne nosi i zimi, naravno, kada vremenski uslovi to dozvoljavaju. Ovakav par čizama donosi nešto elegantniju notu, pa morate paziti kada ih kombinujete – najbolje idu uz kapute, bunde i svedenije zimske jakne.

U zavisnosti od navika i potreba, možete odabrati model koji vam najviše odgovara, dolaze u svim dužinama i izrađuju se od raznolikih materijala. Ukoliko vam je potreban elegantniji par, opredelite se za neki sa tanjom štiklom, dok su vam za svakodnevne aktivnosti pogodniji modeli sa nešto debljom, takozvanom blok štiklom. Najbitnije je da par koji odaberete bude udoban i topao.

cizme na stiklu
Čizme na štiklu Foto: Unsplash

Čizme sa platformom

Pogodnost ovog modela je to što objedinjuje udobnost ravnog modela i dodaje na visini, kao ravna i čizma na štiklu u jednom. Vrlo su praktične i lako uklopive. Mogu se naći u svim varijantama i stilovima. Što se tiče dužine tu su plitki, poluduboki, duboki, kao i modeli preko kolena. Izbor materijala je skoro pa neograničen. Platforma može biti duž celog gazišta, ili samo na peti, na nekim modelima je vidljiva, dok je na drugim skrivena.

cizme sa platformom
Čizme sa platformom Foto: Pixabay
Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: