Udoban i moderan „hoodie“ duks – Ananas Magazin `
MODA Udoban i moderan „hoodie“ duks

Udoban i moderan „hoodie“ duks

Nekada je duks sa kapuljačom bio rezervisan samo za klasičan sportski stil sa trenerkama i farmerkama, ali danas je taj, popularno nazvan hoodie, duks postao nosiv, kako u svakodnevnoj uličnoj modi, tako i u kombinaciji sa elegantnim haljinama i visokim potpeticama ili čizmama iznad kolena.

Pored klasičnog i jednostavnog na kakav smo već navikli, sada možemo naći i duže modele koji se mogu nositi kao haljina zasebno, one sa rajfešlusom koji menjaju funkciju jakne, ali i one kraće sečene koji otkrivaju stomak i ističu figuru. Što se boja tiče najzastupljenije su siva, crna i nude nijanse, boje koje se vrlo lako uklapaju uz sve ostale i nisu zahtevne za kombinovanje.

Ako ste pak ljubitelj sportskih marki i volite da mešate stilove tako što ćete nositi duksve sa vidljivim nazivima proizvođača na njima, najbolje je kombinovati ih uz ne tako upadljive komade ali ipak efektne poput, crne kožne suknje ili kožnih pantalona. Bezbroj je mogućnosti za poigravanje sa ovim odevnim komadom, jedna od njegovih prednosti jeste i ta što vrlo dobro prikriva nedostatke, pored one najbitnije a to je da je izuzetno udoban i praktičan.

Hoodie duks ima svoju svrhu u svim godišnjim dobima, najčešće viri ispod jakne ali je najefektniji onda kada je najdominantniji u odevnoj kombinaciji. Idealan je za sve ljubitelje slojevitog oblačenja ili za one koji uživaju u nošenju predimenzioniranih stvari – ovo je jedan od onih komada čije je nošenje sasvim prihvatljivo čak i ako je za dva broja veći.

Posebno je zanimljiv u kombinaciji sa kosuljom koja viri ispod ili na primer sa dugom suknjom koja je napravljena od providne tkanine. Hoodie duks je namenjen svim devojkama koje vrednuju udobnost pre svega, ali ukoliko želite da izgledate atraktivno i drugačije a da ne odstupite od svog sportskog načina oblačenja, samo malo uključite maštu i inspiraciju, kao i uvek potražite u našoj galeriji:

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: