Hit aksesoar: Turban – Ananas Magazin `
MODA Hit aksesoar: Turban

Hit aksesoar: Turban

Ako su vam kape i šeširi pomalo dosadili, onda je turban savršen modni aksesoar za vas!

Turban je poznat po tome što spada u vanvremenske komade, pa čak i kao letnji dodatak, sa kojim se vrlo lako kreira boho izgled. Ipak, nikada nemojte podceniti njegovu moć ni kada su zimske odevne kombinacije u pitanju.

Jedan je od onih aksesoara koje će vas u svakoj prilici učiniti glamuroznijim i izdvojiti iz mase. Na vrhuncu popularnosti bio je 1960-ih godina, kada su ga sve holivudske zvezde nosile i to u najsvečanijim prilikama. Danas, ali i godinama u nazad, turbane dizajniraju najpoznatije modne kuće, pa se tako u njihovim kolekcijama mogu naći najrazličitiji modeli od raznih materijala.

turban 2 foto pexels
Foto: Pexels

Izbor je zaista veliku, posebno je interesantan turban od kože, kao što predlaže brend Gucci, a odmah zatim tu su turbani od tople vune ili pletiva. Ovaj neobičan modni dodatak ne samo da će dodati poseban šarm vašem izgledu, već će zaštiti i vašu kosu, a i dobro će vas ugrejati kao i osvežiti vaš stari kaput ili mantil.

Za večernje i nešto svečanije odevne kombinacije, tu su modeli od svilenih do plišanih, preko onih satenskih, ukrašeni šljokicama, perlama ili blistavih kamenjem. Izaberete običan jednobojni turban u kombinaciji sa upečatljivom haljinom ili kombinezonom, ili se, pak, odlučite za neki od somota, u boji zlata i zagarantujte sebi najekskluzivniji večernji stajling! 

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: