„Voz hipnizma“ Trupe Književna boemija u čast Radeta Drainca – Ananas Magazin `
KULTURA „Voz hipnizma“ Trupe Književna boemija u čast Radeta Drainca

„Voz hipnizma“ Trupe Književna boemija u čast Radeta Drainca

Književno veče u čast pesnika Radeta Drainca, pod nazivom Voz hipnizma, Trupa Književna boemija održaće 18. januara u Niškom kulturnom centru, sa početkom u 19 sati.

Ovo će biti prvo veče Trupe Književna boemija, neformalne grupe studenata srbistike sa Filozofskog fakulteta u Nišu, koje je posvećeno samo jednom pesniku, a u pitanju je repriza njihovog nastupa sa Drainčevih dana, održanih u selu Trbunju, nadomak Blaca.

Kroz veče će se publika upoznati sa Draincem u različitim životnim dobima, od mladosti do starosti. Na sceni će biti i ljudi različitih zanimanja koje je Drainac sretao kroz život, a koji će njegovim pesmama potvrditi ono o čemu on sam govori – ističe Natalija Pejčev, iz Trupe Književna boemija.

Ona dodaje da će scenario književne večeri činiti delovi različitih pesama Radeta Drainca, zbog čega će ovaj događaj podsećati na pozorišnu predstavu.

Veče je simbolično nazvano Voz hipnizma, jer će članovi Trupe Književna boemija čitati brojne pesme u kojima je Drainac spominjao voz, a pojam hipnizam je posebno vezan za ovog pesnika, s obzirom da ga je upravo on proglasio 1922. godine, u kafani Moskva, a definisan je kao nov pokret za ostvarenje ideje o balkanskoj kulturi.

Ulaz na ovo književno veče je besplatan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: