Tribina o primeni fotografske etike i medijskih zakona u praksi – Ananas Magazin `
KULTURA Tribina o primeni fotografske etike i medijskih zakona u praksi

Tribina o primeni fotografske etike i medijskih zakona u praksi

Tribina pod nazivom Primena fotografske etike i medijskih zakona u praksi biće održana 20. decembra od 12 sati u Media & reform centru, u Nišu.

Organizator je Centar za razvoj fotografije iz Beograda, koji će u narednom periodu organizovati tribine sa ovom tematikom u više gradova u Srbiji, u cilju podizanja nivoa medijske pismenosti i vizuelnog u medijima.

Tribinom želimo da ukažemo na važnost medijske pismenosti i njenog razvoja u Srbiji i predstavimo potrebu za saradnjom između medijskih kuća i medijskih organizacija na zajedničkim ciljevima profesionalizacije i unapređivanje etičkih standarda medija – navode iz Centra za razvoj fotografije.

Na ovoj tribini će stručnjaci iz oblasti medija, fotografije i prava kroz kontruktivnu diskusiju predstaviti izazove sa kojima se susreću medijski radnici. Učestvovaće: Dragan Đorđević iz Saveta za štampu, advokat Milena Bratić Janković, Dragana Kocić iz Narodnih novina i dopisnik Kurira, Telegrafa i Informera, Aleksandar Stankov, novinar Južnih vesti i Zvezdan Mančić iz Centra za razvoj fotografije.

Teme koje će biti obuhvaćene su: Uloga i odgovornost fotografa u procesu informisanja; Pritužbe Savetu za štampu za neetičku upotrebu fotografija u medijima, kršenje pretpostavke nevinosti i Zakona o zaštiti privatnosti; Autorska prava i proces informisanja; Kako koristiti arhivske fotografije i šta znači stvaranje nelegalnih arhiva fotografija; Predstavljanje Etičkog kodeksa fotografa Srbije i ukazivanje na postojeći Kodeks novinara Srbije.

Ulaz je besplatan.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: