Sajam stripa na ovogodišnjem Sajmu knjiga – Ananas Magazin `
KULTURA Sajam stripa na ovogodišnjem Sajmu knjiga

Sajam stripa na ovogodišnjem Sajmu knjiga

Ovogodišnji Sajam knjiga u Nišu 22. novembra otvoriće akademik Milosav Tešić. Svečano otvaranje zakazano je za 18 časova u hali Čair. Sajam će trajati do 29. novembra.

Svoje pristustvo potvrdili su niški pisci, istoričari, akademici, aktuelni autori, pisci bestselera, dečiji pisci i strip crtači. Najavljeno je preko 80 izdavača.

Bitna novina je Sajam stripa koji će biti u okviru Sajma knjiga, koji će se odigrati na galerijskom prostoru, koji je iza ulaza 1 u halu Čair i ulaz će biti besplatan i štandovi za stripove su besplatni – kaže direktor NKC-a Srđan Savić.

Sajam stripa organizuje Udruženje ljubitelja stripa Branko Plavišić. Četrnaestoro njih je pristalo da u Nišu prikaže svoje crteže. Najzačajniji strip izdavači najavili su svoj dolazak kao što su Komiko, Makondo, Sistem komkis, Čarobna knjiga, Darkvud je na Sajmu njiga na parteru.

Moto sajma je Pohvala knjizi. Iz organizacije navode kako su se potrudili da ove godine sadržaj bude što raznovrsniji, a ključni izdavači su potvrdili svoj dolazak i najavili popuste. Posetioci će imati prilike da prisustvuju i prezentacijma i književnim večerima svojih omiljenih autora.

Nakon svečanog otvaranja 22. novembra, svakog dana će gostovati autori kao gosti dana, a planirano je i druženje sa posetiocima. U četvrtak 23. novembra biće gost niški pisac Dejan Stojiljković, tom prilikom će promovisati novu knjigu Olujni bedem, narednog dana gostovaće Zoran Živković koji u Zavodu za udžbenike objavljuje svoja sabrana dela. Subota je posvećena Predragu Markoviću, koji će predstaviti svoj aktuelni roman Zavodnik ništavila, 26. novembra gosti će biti strip autor Željko Pahek iz Beograda i Nišlija poznati crtač Vladimir Krstić Laci.

Poznati pisac i muzičar Marko Šelić Marčelo u ponedeljak 27. novembra predstaviće svoju novu knjigu Higijena nesećanja. Utorak je posvećen najmlađima, a tad će gostovati dečiji pisac iz Kraljeva Dejan Aleksić i dečija pesnikinja iz Niša Violeta Jović. Ostale promocije će biti tokom dana raspoređene.

Pojedinačne karte mogu se kupiti po ceni od 120 dinara, bibliofilska karta će koštati 400 dinara i sa njom može da se ulazi na Sajam svih 7 dana. Karte za grupne posete koštaju 50 dinara, a radno vreme je od 10 do 20 sati svakog dana.

Organizator 54. sajma je Niški kulturni centar.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: