Promocija romana „Rekvijem za ratnika“ Bobana Vučkovića u NKC-u – Ananas Magazin `
KULTURA Promocija romana „Rekvijem za ratnika“ Bobana Vučkovića u NKC-u

Promocija romana „Rekvijem za ratnika“ Bobana Vučkovića u NKC-u

Niški pisac Boban Vučković predstaviće publici svoj prvi roman, pod nazivom Rekvijem za ratnika, 21. decembra od 18 sati u Niškom kulturnom centru.

Na promociji će, pored autora Bobana Vučkovića, o knjizi Rekvijem za ratnika govoriti i poznati niški pisac Miloš Petković, a odlomke iz romana čitaće Jelena Đorđević.

Urednik ove knjige Miloš Petković opisuje Rekvijem za ratnika kao odličan akcioni i dinamični roman koji podseća na filmove o Džejmsu Bondu, ali ističe da, pored tog akcionog toka radnje, postoji još jedan, koji je na neki način sakriven…

Autor je sve vreme provlačio mudre i poučne stvari, na osnovu svog životnog iskustva i mislim da je knjiga vrlo zahtevna, te da samo će kompletan utisak steći samo oni koji je pomno budu čitali i razmišljali o njoj – za Ananas Magazin otkriva pisac Miloš Petković.

Rekvijem za ratnika Bobana Vučkovića objavila je izdavačka kuća Otvorena knjiga, recenziju je pisao poznati muzičar Aca Celtic, a korice je radio slikar Igor Krstić.

Petković ističe da je u ovaj roman zapravo jedna dobra, realistična priča, koja nema veze sa epskom fantastikom:

Ne biram rukopise po žanru, već po tome da li je u pitanju zanimljiva i poučna priča, a ovo to jeste. U pitanju je jedna vrlo ozbiljna knjiga i definitivno je jedan od najboljih debitantskih romana koje sam čitao, kada su u pitanju domaći autori – ističe Petković i dodaje da je ovo zapravo priča o duši, koja će sigurno oduševiti čitaoce.

Ulaz je besplatan, a po završetku promocije prisutni će moći da kupe ovaj roman po promotivnoj ceni, uz posvetu Bobana Vučkovića.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: