Priča o kulturi u niškom Narodnom pozorištu – Ananas Magazin `
KULTURA Priča o kulturi u niškom Narodnom pozorištu

Priča o kulturi u niškom Narodnom pozorištu

EU info kutak Niš 10. marta organizuje posetu Narodnom pozorištu, koja je zakazana za 18:30 sati. Vodiči kroz pozorište biće producentkinje Marija Peternel i Ivana Stojanović.

Svi koji su se nekada upitali šta se dešava iza kulisa Narodnog pozorišta u Nišu, gde se šiju kostimi i gde sva čarolija nastaje – imaće prilke da u subotu čuju, od zaposlenih, priču o Pozorištu, njegovu istoriju rada i najznačajnijim dostignućima. Ovom prilikom moći će da pogledaju pretpremijeru pozorišne predstave Ulica usamljenih automobila, u režiji Đurđe Tešić, rađenu po tekstu Zorana Pešića Sigme.

Apsurdna drama Ulica usamljenih automobila govori o smislu ljudskog bivstvovanja u dehumanizovanom društvu u kome je glavno sredstvo kontrole i jedini prekidač strah. Stanovnici su se pomirili sa svojom nemoći, odavno su izgubili svaku nadu i suštinski prestali da žive. Međutim jedna neočekivana poseta i otvorena rupa u zidu pokreće niz događaja.

Ovo je jedna od mnogih aktivnosti koji će EU info kutak Niš organizovati ove godine u cilju obeležavanja Evropske godine kulturnog nasleđa.

Broj mesta je ograničen, zbog toga je potrebno potvrditi svoje prisustvo putem mejla officenis@euinfo.rs ili na broj 018/254-461.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: