Poziv Nišlijama za učešće u stvaranju multikulturalne biblioteke u Firenci – Ananas Magazin `
KULTURA Poziv Nišlijama za učešće u stvaranju multikulturalne biblioteke u Firenci

Poziv Nišlijama za učešće u stvaranju multikulturalne biblioteke u Firenci

Narodna biblioteka Stevan Sremac i Univerzitetska biblioteka Nikola Tesla pozivaju sve Nišlije da 14. novembra, od 14 do 16 sati, dođu u Narodnu biblioteku i doniraju knjigu, bilo koje tematike i sadržine, čime će pomoći stvaranju multikulturalne biblioteka u Firenci.

Knjige koje niške biblioteke budu sakupile ovom prilikom, biće poklonjene biblioteci Oblate u Firenci, zajedno sa već dormiranim fondom od 100 knjiga, poklonjenih od strane Narodne biblioteke Srbije u Beogradu.

Odeljak srpske biblioteke u Firenci biće na raspolaganju članovima srpskog porekla, koji će moći da uživaju u čitanju knjiga na maternjem jeziku, ali i onima koji bi želeli da prošire svoje poznavanje srpskog jezika i kulture – navode organizatori.

Na sličan način će i biblioteka Oblate prikupiti knjige na italijanskom jeziku, koje će donirati Narodnoj i Univerzitetskoj biblioteci u Nišu.

Ovom razmenom će biti završena prva faza projekta Vavilonski most – kreiranja multikulturalne biblioteke putem doniranja i razmene knjiga, koje realizuje udruženje Srba Singidunum Onlus u Firenci i stART_art projects.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: