Javni poziv za učešće na festivalu PozitivNI 2018 – Ananas Magazin `
Pop kultura Javni poziv za učešće na festivalu PozitivNI 2018

Javni poziv za učešće na festivalu PozitivNI 2018

Otvoren je javni poziv za učešće na festivalu PozitivNI, koji će ove godine biti održan od 31. maja do 3. juna, u parku Čair i Dušanovoj ulici. 

Kategorije ovogodišnjeg festivala za koji se traže učesnici su:

Klasična umetnost: Pravo učešća u ovoj kategoriji imaju muzičari (instrumentalisti i pevaci, solisti ili kamerni sastavi), likovni umetnici i umetnici ostalih oblasti umetnosti. Svi zainteresovani performeri mogu poslati prijavu sa naznakom Konkurs za klasičnu umetnost – PozitivNi 2018.

Rok i alternativna muzika: Konkurs za bendove i pojedince koji izvode alternativnu i rok muziku. Odabrani performeri sa završetkom konkursa imaće mogućnost da nastupaju u večernjem programu festivala PozitivNI 2018. Svi zainteresovani performeri mogu poslati prijavu sa naznakom Konkurs za mlade rok i altrnativne bendove – PozitivNi 2018.

Alternativni performansi i radionice: Pojedinci, organizacije i institucije koje se bave altrenativnom umetnošću bilo kog pravca (strip, body art, alternativni ples, džez balet, crtanje grafita i murala, izrada nakita, scrapbook ili neka nova zanimljiva kreativna aktivnost). Svi zainteresovani mogu poslati prijavu sa naznakom Konkurs za alternativne radionice umetnosti – PozitivNi 2018.

Dečije stvaralaštvo – RadosNI: Talentovani i vredni solisti, dečji bendovi, orkestri, horovi, plesne i glumačke grupe, najmlađi umetnici i kreativci. Svi zainteresovani mogu poslati prijavu sa naznakom Konkurs za dečije stvaralaštvo-RadosNI – PozitivNi 2018.

Kreativne radionice: Pojedinci, organizacije i institucije, koji se bave kreativnim radom u različitim oblastima umetnosti (hand made, slikanje, crtanje, muzičke radionice, dekupaž, lutkarske radionice i ostale kreativne aktivnosti namenjene svim generacijama posetilaca festivala). Svi zainteresovani mogu poslati prijavu sa naznakom Konkurs za kreativne radionice – PozitivNi 2018.

Ulični zabavljači: Pojedinci ili grupe performera koji izvode zabavni program namenjen svim generacijama posetilaca (akrobate, klovnovi, mađioničari, ulični svirači i pevači…). Svi zainteresovani  mogu poslati prijavu sa naznakom Konkurs za ulične zabavljače PozitivNi 2018.

Prijava za konkurs treba da sadrži ime i prezime pojedinca ili organizacije/institucije, kontakt podatke (e-mail i broj telefona), kratku biografiju, kao i fotografije, tonski ili zapis dosadašnjeg rada.

Sve prijave se dostavljaju na mail adresu artist.pozitivnifestival@gmail.com ili online na sajtu festivala PozitivNI sa naznakom za koju oblast se konkuriše. Krajnji rok za prijavljivanje i slanje potrebne dokumentacije je 10. april za sve kategorije. Rezultati konkursa biće objavljeni 15. aprila na sajtu Festivala.


Festival PozitivNI predstavlja jedini ulični art festival u Nišu. Nastao je 2015. godine kao osvrt na urbanu kulturu nekada. Ovaj festival okuplja umetnike svih oblasti umetnosti, amatere i profesionalce svih generacija i pruža priliku svima da predstave svoj talenat. U okviru prva tri festivala nastupilo je više od 400 umetnika i mladih stvaralaca, na trima binama i preko 40 punktova sa radionicama i izložbama.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: