Izgubljena epizoda serije „Mućke“ prvi put na televiziji – Ananas Magazin `
Pop kultura Izgubljena epizoda serije „Mućke“ prvi put na televiziji

Izgubljena epizoda serije „Mućke“ prvi put na televiziji

Epizoda legendarne britanske serije Mućke (Only Foold and Horses), 33 godina otkako je snimljena, sinoć je prvi put emitovana na britanskoj televiziji Gold, na kojoj će svakog utorka do 3. oktobra biti prikazivane scene sa snimanja ove epizode, u specijalnoj emisiji Priča o Mućkama (The Story Of Only Fools And Horses).

Ova epizoda nosi naziv Dozvola za bušenje (Licensed to Drill), snimljena je još 1984. godine i ono što joj daje dodatnu vrednost je činjenica da je ovo poslednja epizoda u kojoj se pojavljuje glumac Lennard Pearce (deda u seriji Mućke) koji je preminuo ubrzo nakon završetka produkcije epizode.

Radnja prati Del Boya, Rodneya i dedu u još jednom pohodu na brzo bogaćenje, kupovinom platforme za bušenje nafte, po ceni od 400 funti. Del Boy je došao na „genijalnu“ ideju da sa svog brodića vrebaju neku od velikih naftnih kompanija, te kada oni napuste neku svoju bušotinu, Trottersovi će je prisvojiti. Međutim, ubrzo shvataju da u Pekamu i nema puno nafte te da će i ovo biti samo jedan od propalih pokušaja da se obogate.

Dozvola za bušenje traje 19 minuta i snimljena je u cilju edukacije britanskih učenika o sirovoj nafti i masovnoj proizvodnji, a producirao je konzorcijum Maureen Oilfield.

Iako ova epizoda do juče nije bila emitovana na televiziji, bila je dostupna za gledanje unazad godinu dana na sajtu Vimeo, na kom je odgledana skoro 28.000 puta.

U nastavku pogledajte ovu epizodu serije Mućke:

Izvor: independent.co.uk, telegraph.co.uk, independent.ie

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: