10 najboljih filmova u kojima glumi Keanu Reeves – Ananas Magazin `
Pop kultura 10 najboljih filmova u kojima glumi Keanu Reeves

10 najboljih filmova u kojima glumi Keanu Reeves

Bez obzira što je bez nominacija za Oskara, Keanu Reeves je uvek bio jedan od najvoljenijih i najpopularnijih glumaca u Holivudu. Tako da je i nama lako bilo da se odlučimo da napravimo listu 10 najboljih filmova u kojima glumi upravo Keanu Reeves:

10.  My Own Private Idaho

Žanr: Drama
Reditelj: Gus Van Sant
Godina: 1991
Uloge:  Keanu Reeves,  River Phoenix, James Russo
Ocena na IMDB-u: 7.1

Opis: Na granici da bude adaptacija Henrija IV. Film prati putovanje dva prijatelja Mike (River Phoenix) i Scott (Keanu Reeves), u Mikeov rodni grad Idaho. Tokom ovog putovanja oni uče dosta o sebi. Nakon buma koji je napravio, Reeves se upustio u par složenijih uloga i pokazao se kao sposoban glumac. Tako on u ovom filmu dokazuje da je više od „lepog lica“.


9.  Lake House

Žanr: Romantika, Drama, Fantazija
Reditelj: Alejandro Agresti
Godina: 2006
Uloge:  Keanu ReevesSandra Bullock
Ocena na IMDB-u: 6.8

Opis: Kate (Sandra Bullock) se seli iz kuće na jezeru 2006. godine i ostavlja poruku u sandučetu za sledećeg stanara. Dve godine ranije, Alex (Keanu Reeves) stiže u tu kuću i nalazi to pismo od Kate. Jedan lep i romantičan film koji će vas zaintrigirati.


8.  Constatine

Žanr: Drama, Fantazija, Horor
Reditelj: Francis Lawrence
Godina: 2005
Uloge: Keanu Reeves, Rachel WeiszDjimon Hounsou
Ocena na IMDB-u: 7.0

Opis: Detektivu za natprirodno Džonu Konstatinu nisu strani ni anđeli ni demoni. Baš zbog toga ne voli ni jedne ni druge, ali mu nije problem da žrtvuje sebe i svoju dušu da bi pomogao drugima. Zabavan film o ratu između raja i pakla i čoveku koji se nalazi između. Film je zasnovan na stripu Konstantin.


7. Bill & Ted’s Excellent Adventure

Žanr: Komedija
Reditelj: Stephen Herek
Godina: 1989
Uloge: Keanu ReevesAlex WinterGeorge Carlin
Ocena na IMDB-u: 6.9

Opis: Dva priglupa tinejdžera saznaju da je njihova muzika u budućnosti spasila svet i donela mir na Zemlji. Problem je što je ta budućnost u opasnosti, jer ako ne uspeju da polože istoriju, roditelji će ih poslati u vojnu akademiju i nikada neće oformiti svoj bend. Jednostavna ali urnebesna komedija koja će vas dovesti do suza, i definitivno kultni film koji treba pogledati.


6.  Point Break

Žanr: Akcija, Triler
Reditelj: Kathryn Bigelow
Godina:1991
Uloge: Keanu Reeves, Patrick Swayze
Ocena na IMDB-u: 7.2

Opis: Keanu Reeves glumi FBI agenta koji tajno pokušava da se ubaci u grupu surfera za koje se veruje da su pljačkaši banaka. Tada će se sprijateljiti sa jednim od njih i moraće da bira između prijatelja i zakona. Prilično uspešan akcioni film, nošen dvojicom zvezda kao što su Reeves i Swayze držaće vam pažnju celim svojim tokom.


5. Speed

Žanr: Akcija
Reditelj: Jan de Bont
Godina: 1994
Uloge: Keanu Reeves, Dennis Hopper, Sandra Bullock
Ocena na IMDB-u: 7.2

Opis: Nakon što zaustavi bombaša koji je minirao lift, mladi policajac postaje meta tog bombaša. Kao osvetu osmišlja zamku za policajca i smešta ga u autobus koji će eksplodirati ako mu brzina padne ispod 50 milja na sat. Kultni film sa kojim je većina saznala za Keanu Reevesa. Ovu akciju nikako ne treba propustiti!


4.  Bram Stoker’s Dracula

Žanr: Horor
Reditelj: Francis Ford Coppola
Godina:1992
Uloge: Keanu Reeves, Gary Oldman, Winona Ryder, Anthony Hopkins
Ocena na IMDB-u: 7.5

Opis: Priča o grofu Drakuli na osnovu romana Brama Stokera. Grof dolazi za Englesku nakon što u Mini Murray, verenici Džonatana Harkera, vidi svoju davno izgubljenu ljubav. Jedna od najpopularnijih priča o vladaru Moldavije. Ovaj film je doneo talas filmova u kojim se malo romantičnije gleda na vampire.


3. John Wick

Žanr: Akcija, Triler
Reditelj: Kathryn Bigelow
Godina: 1991
Uloge: Keanu ReevesMichael NyqvistAlfie Allen
Ocena na IMDB-u: 7.3

Opis: Nakon što mu oduzmu sve što mu je ostalo u životu, John Wick (Keanu Reevese) se vraća iz penzije i podseća sve zašto je on najsmrtonosniji plaćeni ubica. Nemojte da vas zavarava zaplet filma koji možda zvuči prosto, motivacija likova je mnogo bolja nego što bi očekivali a akcione scene su vrhunski režirane.


2. The Devil’s Advocate

Žanr: Drama, Triler
Reditelj: Taylor Hackford
Godina: 1997
Uloge: Keanu Reeves, Al PacinoCharlize Theron
Ocena na IMDB-u: 7.5

Opis: Mladi advokat sa Floride jednostavno ne može da izgubi slučaj, on prosto ima dar da odabere pravu porotu. Najjača firma u zemlji se interesuje za njega i on se seli u New York, ali ubrzo će se zabrinuti da li je ovaj njegov dar došao od Boga ili nekog drugog. Sjajna glumačka postava bi trebalo da bude dovoljna da vas kupi da pogledate ovaj film.


1. Matrix

Žanr: Akcija, Triler
Reditelj: Lana WachowskiLilly Wachowski
Godina: 1999
Uloge: Keanu Reeves, Laurence FishburneCarrie-Anne Moss
Ocena na IMDB-u: 8.7

Opis: Jeste li se ikad zapitali da li je ovaj život stvaran ili ne? Nakon što su mašine osvojile svet, zarobile su ljude u virtualnu stvarnost. Samo Izabrani može da spasi ljudski rod i pobedi mašine. Neverovatan film, sa super efektima, sjajnom pričom i odličnom režijom. Ako ste propustili ovo remek delo – nemojte oklevati i pogledajte ga odmah.

Podeli ovaj tekst sa svojim prijateljima: